Втора жертва на Covid-19 в Дома за възрастни хора в

...
Втора жертва на Covid-19 в Дома за възрастни хора в
Коментари Харесай

Втора Covid жертва в Дома за възрастни хора в Сливен

Втора жертва на Covid-19 в Дома за възрастни хора в Сливен, където беше записано огнище на болестта. През последното денонощие в общественото заведение са диагностицирани 23-ма души. С тях общият брой на настанените с позитивни проби става 47. Заразени са и 7 души от личния състав

През последното денонощие в Сливенска област са ваксинирани 420 души. С тях общият брой на ваксинирани поданици на региона набъбна на 6 652 души, като 970 от тях са получили втора игла.   

Ваксинациите  в РЗИ и Военна болница, обслужващи записаните в електронния имунизационен регистър  продължиха до обяд, когато бе разпоредено да се спре имунизацията с „ Астра Зенека “. Главната сестра на Военна болница Ренета Петкова заяви, че след заповедта за прекъсване на имунизациите с тази ваксина, нямат  други инструкции.  

" На този стадий нямаме към момента инструкции, какво следва след прекъсването. В момента са изчерпани дозите, които ни бяха предоставени от РЗИ по описите на хора записани в електронната система и изчакваме инструкции към този момент от РЗИ Сливен по какъв начин ще се действа отсега нататък ".  

Днес беше сложена втората доза от имунизацията на ангажираните с изборния развой. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР