Втора чуждестранна инвестиция за 2023 г. в бизнеса с електроника

...
Втора чуждестранна инвестиция за 2023 г. в бизнеса с електроника
Коментари Харесай

Втора чуждестранна инвестиция в сектор с електроника у нас от началото на годината

Втора задгранична инвестиция за 2023 година в бизнеса с електроника у нас откакто по-рано тази година шведската компания NOTE купи българската ATM Electronics. Доставчикът на услуги за произвеждане на електроника Escatec разгласи старта на новото си индустриално оборудване в България.

Разположен в Пловдив, новият обект ще бъде 9-ият индустриален комплекс на Escatec в международен мащаб, показаха от.

Съоръжението от 4000 кв.м към този момент действа с нужното съоръжение, процеси и квалифицирана работна ръка. От Групата обявиха, че могат " бързо да разширят потенциала и опциите в това ново оборудване, когато размерът на поръчките се усили ".

" Escatec България е значим нов обект в портфолиото на Групата, до момента в който се стремим към довеждане докрай на нашия световен индустриален отпечатък. Клиентите на ESCATEC могат да чакат, че предоставяме решение с най-хубава стойност, без значение от района, " сподели Чарлз-Александре Албин, изпълнителен шеф на Escatec и шеф за стратегическо развиване.

Клиентската база на Escatec значително се състои от съществени производители на автентично съоръжение, основани в Европа и Северна Америка. Със седалище в остров Пенанг, Малайзия, индустриалната мрежа на групата се състои от две уреди в Пенанг и Джохор Бахру, Малайзия; две в Хомутов в Чехия; едно в Лътъруърт в Обединеното кралство; усъвършенствано индустриално оборудване в Хеербруг, Швейцария; и най-новото оборудване в България. Освен това Групата ръководи Център за планиране и развиване (D&D) в Швейцария и има стратегически партньорства в Хърватия и Съединените щати.

Албин отбелязва, че в дълготраен проект Escatec България може да се трансформира в главното индустриално оборудване на Групата в Европа за формоване на пластмаса и сглобяване на електроника, заради участието на България в Европейския съюз и стратегическото местонахождение на Пловдив, популацията на града, огромната му индустриална база и неговите транспортни връзки, осигуряващи комфортен достъп до по-широкия европейски пазар.
 Шведската компания NOTE придобива българската ATM Electronics
Шведска компания за електорника с 1400 чиновници придобива български съперник в договорка за €3 милиона

Българската компания има две индустриални бази - в София и в Петрич

Втора задгранична инвестиция в бранша от началото на година

Както money.bg писа през април шведската компания NOTE закупи българския производител на електроника ATM Electronics. Стойността на договорката, след приспадане на съществуващите задължения, възлиза на почти 36 милиона шведски крони (3.17 млн. евро).

Чрез тази договорка NOTE получава своя втори цех в Източна Европа. Очаква се обектът в България да отговори на бързо възходящата потребност от рентабилно произвеждане наоколо до клиенти в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР