ВТайван властите казват, че уличното изкуство демонстрира техния ангажимент за

...
ВТайван властите казват, че уличното изкуство демонстрира техния ангажимент за
Коментари Харесай

Това е човек, превърнал се в чудовище: Уличното изкуство в Тайван

ВТайван управляващите споделят, че уличното изкуство показва техния ангажимент за свободно изложение. Уличното изкуство е на всички места към Pier II Outdoor Art Center в южния тайвански град Каосюн. Районът притегля 4 милиона гости годишно, които се разхождат покрай брега, пазарят и се любуват на творбите. Сред творбите на изкуството е творбата “Гуан Гонг ”.     

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA), Шели Шлендър в своя репортаж от Каосюн, Тайван. 

Тайван е изправен пред опасност от Китай, който претендира за суверенитет над самоуправляващия се остров, от десетилетия, напомня VOA .  

“Гуан Гонг ” е именит китайски военачалник от трети век, прославян в цяла Азия като герой за правдивост. Обикновено той е изобразяван дружно със своето копие. 

„ Това е човек, трансформирал се в страшилище “, разяснява южнокорейски екскурзиант за творбата. 

" Той е ангел покровител ", счита различен клиент на Pier II Outdoor Art Center. 

Представител на Бюрото по културни въпроси в Каосюн Йен-Минг споделя, че насърчаването на хората да споделят мненията си за изкуството е една от аргументите за разпространяване на общественото изкуство. 

Йен-Минг споделя, че скулптурата е част от уговорката на държавното управление на Каосюн към уличното изкуство, което предизвиква свободното изложение. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР