Унгария няма да участва в дългосрочните планове на НАТО да

...
Унгария няма да участва в дългосрочните планове на НАТО да
Коментари Харесай

Въпреки целия натиск: Унгария ще стои встрани от безумната мисия на НАТО в помощ на Украйна

У нгария няма да взе участие в дълготрайните проекти на НАТО да оказва помощ на Украйна , сподели през днешния ден външният министър на страната Петер Сиярто, представен от Ройтерс. Той назова проекта на военния алианс „ безумна задача “.

Страните членки на НАТО през април взеха решение да стартират обмисляне на дълготрайна военна помощ за Украйна в битката ѝ против съветската инвазия и сътвориха фонд на стойност 100 милиарда евро (107 милиарда долара).

Унгарският външен министър повтори, че унгарското държавно управление се опълчва на проекта.

will not participate in 's long-term plan to aid, its foreign minister said on Wednesday, calling the plan a " crazy mission ".
—... to the edge (@TiknisArts)
" Унгария ще стои настрана от безумната задача на НАТО макар целия напън ", сподели той в предавано онлайн във „ Facebook “ събитие в Лондон.



В отговор на самодейността предишния месец представителят на държавното управление Золтан Ковач написа в обществената платформа „ Екс “, че Унгария няма да поддържа предложенията на НАТО, които " могат да доведат алианса по-близо до война или да го трансфорат от отбранителна в нападателна коалиция ".

Отношенията сред Будапеща и НАТО се утежниха поради протакането от страна на Унгария да ратифицира присъединението на Швеция към алианса, преди Будапеща най-сетне да утвърди участието на страната през март, както и поради топлите връзки на премиера националист Виктор Орбан с Москва макар съветската инвазия в Украйна през 2022 година

Американският дипломат в Унгария Дейвид Пресман по-рано сподели, че страните членки от НАТО са предизвестили Будапеща за заплахите от " околните и разширяващи се " връзки с Русия и в случай че това е политическият избор на Орбан, " ще би трябвало да решим по какъв начин най-добре да защитим ползите си в региона на сигурността ".

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР