Всяко юридическо лице, внасящо руски нефт, или такъв, в чиито

...
Всяко юридическо лице, внасящо руски нефт, или такъв, в чиито
Коментари Харесай

ЕС иска да въведе наказателна отговорност за внасящите руски нефт в Евросъюза

Всяко юридическо лице, внасящо съветски петрол, или подобен, в чиито състав има част, произхождаща от намиращата се под наказания страна, да носи наказателна отговорност.

Това се планува в проекторезолюция на Европейския съюз, написа съветската организация " Интерфакс ".

Освен това - в документите за импорт на " черно злато " всеки един търговец следва да заявява, че в продукта му няма съветска съставляваща част, като в противоположен случай компанията би била съдена за даване на погрешна информация.

Припомняме, че Европейски Съюз наложи ембарго на вноса на нефт от Руската федерация, като само България, Унгария и Словакия са изключение от тези правила. Забраната влиза в действие от декември тази година.

Ако обаче петролен танкер, който транспортира съветски и неруски петрол, дебаркира в пристанище на територията на Европейски Съюз, то съответната страна, в случай че има такава опция, ще може да дефинира кой от транспортирания товар попада под глобите и кой не.

" Руският нефт, превозен взаимно с петрола от различен генезис във формата на примес, попада под тази възбрана. Но доколкото петролът е еднообразен материал, който не би трябвало физически да бъде разделян според от неговия генезис, този с съветски генезис, разбъркан с различен, попада под глобите, в случай че управляващите на страната от Европейски Съюз не могат да дефинират делът на неруския артикул. Допуска се вносът на нефт, който няма съветски генезис ", се споделя в документа от Брюксел.

Тоест - в случай че страната успее да откри в действителност кое количество от транспортираната стока е от Русия и кое не, то второто безпроблемно може да мине през митническия надзор. Потвърждаването на произхода на нефта може да стане по документи, както и посредством химически разбор. Ако се открие даже и дребна част нефт с генезис от Русия, то цялата партида ще бъде сложена под ембарго, а вносителят й съден от локалните управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР