Всяко второ бебе е родено чрез секцио в АГ-комплекса към

...
Всяко второ бебе е родено чрез секцио в АГ-комплекса към
Коментари Харесай

Всяко второ бебе е родено чрез секцио в АГ-комплекса в Русе

Всяко второ бебе е родено посредством секцио в АГ-комплекса към УМБАЛ "Канев " в Русе. Това разяснява началникът на поделение "Акушерство и гинекология " доктор Георги Хубчев.

През 2017 година в АГ-комплекса са се родили 1418 бебета, като от тях 709 са посредством секцио. Ражданията са със 139 по-малко от миналата година. Проплакали са и 30 двойки близнаци, като през 2016 година са били 31. Първото бебе в АГ-комплекса за тази година е родено в 6,05 часа тази заран. Момиченцето с тегло 3 кг е трето дете за 36-годишната майка. Последното бебе за 2017 година е четирикилограмово момченце. То е проплакало в 16,25 часа на 31 декември.

Д-р Хубчев изясни пред Българска телеграфна агенция, че недоносените деца през предходната година са 150 - с 27 по-малко от миналата година. Мъртвородените са пет, като през 2016 година те са били 10.

Той разяснява още, че броят на малолетните родилки не понижава. Най-младото момиче е станало майка на 15-годишна възраст. Д-р Хубчев сподели още, че АГ-комплексът към УМБАЛ "Канев " се е утвърдил и доста тежки случаи се изпращат от Разград, Шумен, Тутракан, Бяла и Свищов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР