Всяко военно настъпление на Израел в южната част на Газа

...
Всяко военно настъпление на Израел в южната част на Газа
Коментари Харесай

Израелско настъпление на юг в Газа ще превърне Рафах в кървава баня

Всяко военно нахлуване на Израел в южната част на Газа може да аргументи всеобща гибел измежду над един милион палестинци, блокирани там . За това предупредипа филантропични чиновници, представени от " Ройтерс ".

Те показаха, че филантропичната помощ е пред колапс.

Израел заплаши да настъпи от Хан Юнис - основният град в Южна Газа, към Рафах, където популацията се е нараснало пет пъти, до момента в който хората бягат от бомбардировките - постоянно под заповед за евакуация, откогато Израел стартира нападението си против ръководещата формация " Хамас ".

В момента към 1,5 милиона души се укриват в мръсни, пренаселени убежища или на улицата на земя, обградена от граничните огради на Израел и Египет и Средиземно море.

Лекарите и филантропичните служащи се борят да обезпечат най-малко съществена помощ и да спрат разпространяването на заболявания.
 Израелските сили ускоряват ударите по Рафах
Израелските сили ускоряват ударите по Рафах

Най-малко 11 души са починали при удари в региона

" Не бива да бъде допускана война в великански бежански лагер " , съобщи Ян Егеланд, общоприет секретар на Норвежкия съвет за бежанците. Той предизвести за " кървава баня ", в случай че израелските интервенции стигнат до такава степен.

" Разширените военни дейности в Рафах могат да доведат до колапс филантропичната реакция ", уточни още Егеланд.

Израел твърди, че подхваща стъпки, с цел да избегне пострадването на цивилни, и упреква бойците на " Хамас ", че се укриват измежду тях - нещо, което палестинската формация отхвърля.

По данни на Министерството на здравеопазването в Газа към 28 000 палестинци са починали от началото на войната , почнала на 7 октомври, когато бойци на " Хамас " убиха 1200 души и взеха 253 заложници в Израел.
 Организация на обединените нации: Рафах е тенджера под налягане на отчаянието
Организация на обединените нации: Рафах е тенджера под налягане на отчаянието

Палестинците се стичат към южния град в опит да избягат от офанзивите на израелските сили

Лекар, напуснал Газа предходната седмица, разказа Рафах като " затвор " с фекалии, които текат по претъпканите улици.

" Ако същите бомби, употребявани в Хан Юнис, бяха употребявани в Рафах, това би било минимум удвояване или утрояване на жертвите, защото градът е ужасно гъсто обитаем ", уточни доктор Сантош Кумар.

Благотворителната организация за развиване ActionAid заяви, че н якои хора стигат до такава степен, че да ядат трева . " Всеки човек в Газа е гладен и хората имат единствено 1,5 до 2 литра непречистена вода дневно, с цел да задоволят всичките си потребности ".

Хуманитарните организации настояват, че не могат да реалокират хората в по-безопасни зони, защото израелските войски са ситуирани на север, а помощта, която се позволява в анклава, не е задоволителна, с цел да се обиколи.
 Байдън: Реакцията на Израел в Газа е
Байдън: Реакцията на Израел в Газа е " несъразмерна "

Споразумението да докара до трайна пауза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР