Всяко семейство е посвоему ужасно смешно, стига да се погледне

...
Всяко семейство е посвоему ужасно смешно, стига да се погледне
Коментари Харесай

Премиерата на „Семеен съвет“ в Театър 199

Всяко семейство е посвоему извънредно смешно, стига да се огледа от избран ъгъл. Кристина Клементе е намерила подобаващата позиция, с цел да опише една ужасно занимателна и (почти) същинска история, която се случва в родната й Барселона, само че би могла да е изцяло годна и тук.

Рамон и Мариона са чудесни родители с две огромни деца – Айна и Рок, и представлението стартира с един сериозен за всяко семейство миг – Айна показва на родителите си приятеля си Марк, който от горната страна на всичкото е немец. Рамон и Мариона се надпреварват да му вършат положително усещане, което в общи линии постоянно е ужасно занимателно, даже и в най-хубавите фамилии.

На другия ден следва разбор на вечерта и това се случва под формата на фамилен съвет. Скоро излиза наяве, че фамилният съвет напълно не е призован инцидентно, пред нас е образцово семейство, което се ръководи по всички правила на демокрацията – с правилник, избори, предизборна пропаганда и даже операции на гласоподавателите. Председател е, несъмнено, Рамон, защото по време на единствения си мандат Мариона е довела фамилията до фалит, само че децата са към този момент огромни и идва ред Рамон да усети конкуренцията на младото потомство.

Пиесата е изобретателно написана и отлично преведена от, само че не би изглеждала толкоз злободневна и същинска на сцена, в случай че не бяха съвършените артисти. В ролята на Рамон е, който е извънредно добър и напряко е необичайно, че не е измежду огромните звезди на родния спектакъл. Мариона е Анастасия Ингилизова, просто идеална за ролята на леко невротична и леко истерична майка. Децата – Айна и Рок – са студентката на Атанас Атанасов (който е и режисьор на спектакъла) Христина Джурова и Никола Стоянов. Двамата нямат и една секунда, в която да не са безусловно безапелационни и суперсмешни. В ролята на Марк е Васил Дуев и въпреки че той е най-известният участник в пиесата, най-малко от по-младите артисти, мисля че му би трябвало още малко време да откри точния метод към ролята на Марк, с цел да е на равнището на останалите си сътрудници.

Това е последната премиера на Театър 199 за сезона и както постоянно, обичаният ми спектакъл не ме разочарова – отлично зрелище, което може да оправи настроението и на най-преуморения и раздразнителен фен. Театърът работи и през юли, тъй че имате опция да гледате „ Семеен съвет “ напълно скоро.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР