Всяко решение за изпращане на изтребители F-16 в Украйна трябва

...
Всяко решение за изпращане на изтребители F-16 в Украйна трябва
Коментари Харесай

Писториус и Уолъс: Решение за F-16 за Киев трябва да дойде от САЩ

Всяко решение за изпращане на изтребители F-16 в Украйна би трябвало да мине прес Съединени американски щати. Това обявиха министрите на защитата на Англия и Германия, макар че по-рано Лондон и Амстердам изявиха предпочитание да доставят изтребители.


„ Зависи от Белия дом да реши дали желае да съобщи технологията “, сподели английският министър на защитата Бен Уолъс след диалози с немския си сътрудник Борис Писториус в Берлин, съобщи Агенция Франс Прес.

Писториус удостовери думите на Уолъс.

„ Зависи от Белия дом... да реши дали изтребителите F-16 могат да бъдат доставени “, добави той.

Британският министър-председател Риши Сунак и нидерландският му сътрудник Марк Рюте се договориха за изтребителите през първия ден от срещата на върха на Съвета на Европа в Исландия тази седмица.

Те обявиха, че ще изградят " интернационална коалиция, която да даде на Украйна благоприятни условия за водене на бойни дейности във въздуха, като окаже поддръжка с всичко - от образование до закупуване на изтребители F-16 ".

Уолъс обаче посочи, че Англия не разполага с изтребители от вида и също по този начин, че не възнамерява да изпрати нищо от флота си " Тайфуни ".

" Но ние можем да помогнем на поточната линия... можем да дадем опция на други хора, които желаят да го създадат ", сподели той.

Писториус също по този начин съобщи, че Германия не може да " играе дейна роля " в подобен съюз, " тъй като нямаме потенциала за образование, уменията или самолетите ".

Канцлерът Олаф Шолц също съобщи в Исландия, че не вижда никакви директни " условия " за Германия, когато става въпрос за изтребители.

Украинският президент Володимир Зеленски настояваше за изтребители, които да оказват помощ на Украйна да отблъсне съветската инвазия, и повтори настояването по време на неотдавнашната си обиколка из европейските столици.

Зеленски съобщи в Лондон, че е " доста позитивно надъхан " към основаването на " коалиция от изтребители " във войната против Русия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР