Всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се

...
Всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се
Коментари Харесай

Президентът: Аудиозаписът е брутална атака срещу България

Всяко решение в областта на националната сигурност би трябвало да се управлява от ясни критерии за успеваемост, резултатност и сигурност, съобщи Румен Радев.

Демонстративното отвращение на господин Борисов да се ревизира достоверността на аудиозаписа е най-малкото необичайно, тъй като не става въпрос просто за него, а за министър-председателя на България и за страната ни, която е надълбоко дискредитирана. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос за разпрострения аудиозапис, за който се твърди, че е с премиера.

По думите на президента този запис е " груба, брутална офанзива против българския парламент, против нашето европейско развиване " и показва " надменност, авторитаризъм и циничен жанр на ръководство ". Ако Борисов и неговият кръг настояват, че записът е подправен, то фалшификаторът би трябвало безусловно да бъде открит и най-строго осъден, съобщи Румен Радев и добави, че съответните способени органи би трябвало да си свършат работата в най-кратък период, тъй като това е от изгода най-много за страната.

„ Ако ние бавим експертизата на записа, то непознатите служби ще я създадат за потребностите на своите държавни управления “, уточни президентът.

Той дефинира като неприемливо България да излъчва сходен цинизъм пред канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, пред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред ръководителя на Европейската централна банка Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които директно зависи националната ни упоритост за пълноценна европейска интеграция.

В отговор на въпрос за решението на държавното управление страната да придобие дялове от ПИБ президентът Радев уточни, че „ и най-благородната цел не може да бъде оправдана с метода на нейното порочно осъществяване, изключително когато страната налива публични средства в частна банка без пояснение за финансовия дефицит и за рентабилността на това начинание “.

Президентът акцентира, че сходна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не всеки път води до трайни решения, а образец за това са някои страни от Еврозоната, които и сега са в дълбока финансова и икономическа рецесия. „ Правителството на Борисов от дълго време дължи отговор по какъв начин и къде се харчат нашите пари “, съобщи още Румен Радев.

Всяко решение в областта на националната сигурност би трябвало да се управлява от ясни критерии за успеваемост, резултатност и сигурност, съобщи президентът в отговор на въпрос дали ще наложи несъгласие на последните промени в Закона за Министерство на вътрешните работи. Румен Радев добави, че основаването на новата конструкция в Министерство на вътрешните работи би било удар към държавността, а не толкоз към президента. Държавният глава уточни, че измененията в закона не дават отговор към този момент на критериите за успеваемост и резултатност и добави, че ще се произнесе в инструкции в Конституцията период, който в тази ситуация е до 22 юни, когато ще има и подробни претекстове.

Държавният глава направи коментар, откакто участва на постоянни тактически занятия на чиновниците на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци.

„ Поздравявам чиновниците на НСО за това, че с чест, безрезервност и висок професионализъм извършват своите отговорности “, уточни Румен Радев. Сред детайлите на подготовката са отработване на съществени тактически дейности на екипите за защита, отбрана от офанзиви и оказване на първа здравна помощ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР