Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може

...
Всяко прибързано действие на българското правителство, всеки позитивен сигнал, може
Коментари Харесай

Радев: Посещението на Петков в Северна Македония беше прибързано

Всяко преждевременно деяние на българското държавно управление, всеки положителен сигнал, може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна. Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Имал съм откровени диалози с него. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

" Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски ", добави президентът.

Радев акцентира, че е значимо " българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън ".

Попитан какво счита за протичащото се с " Булгаргаз " и освобождението на шефа Николай Павлов (министър в първия длъжностен кабинет на Радев от 2017 година - б.р.), президентът означи, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната дарба и бъдещето на енергетиката.

" Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи ", разяснява Румен Радев.

" Ако се употребява същият метод, няма да реализират по-различни резултати от наследството на Борисов ", приключи президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР