Всяко потенциално повишение на пазарите на акции е изложено на

...
Всяко потенциално повишение на пазарите на акции е изложено на
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Ескалацията на геополитическата несигурност е риск за фондовите борси

Всяко евентуално покачване на пазарите на акции е изложено на риск, в случай че геополитическата неустановеност ескалира в допълнение, предизвести огромната американска банка Goldman Sachs Group, представена от Блумбърг. 

Оценките на банката идват в миг, когато разширението на спора сред Израел и " Хамас " заплашва да засегне доставките на нефт и да понижи инвеститорския вкус за покупка на рискови активи. В същото време вложителите остават загрижени по отношение на по-нататъшния път на провежданите парични (лихвени) политики и възходящата рентабилност на облигациите.

Въпреки че възобновеният геополитически риск може да донесе до " известно облекчение " на лихвените нива и да увеличи опцията за по-сдържани парични политики на централните банки, " нескончаем интервал на геополитическа неустановеност, комбиниран с към момента инфлационна макросреда, евентуално в последна сметка ще провокират опасения за икономическия напредък ", уточни Сесилия Мариоти от анализаторския екип на Goldman Sachs, представена от Блумбърг и БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР