Всяко пето дете в британските начални и средни училища изостава

...
Всяко пето дете в британските начални и средни училища изостава
Коментари Харесай

Британчетата изостават с говоренето и разбирането на езика

Всяко пето дете в английските начални и междинни учебни заведения изостава с говоренето и разбирането на думите, демонстрира ново изследване на благотворителна организация. Това е най-високият брой деца с речеви и езикови проблеми, регистриран в миналото. Благотворителната организация Speech and Language UK е направила изследването измежду учители в цялата страна.

Освен, че децата изостават с владеенето на езика, учителите регистрират също, че решаването на казуса надалеч не е приоритет на държавното управление и че те не получават задоволително образование и поддръжка.

Проучване на друга благотворителна организация National Literacy Trust пък демонстрира, че повече от половината деца и младежи не обичат да четат в свободното си време.

Тревожните данни идват в миг на друга рецесия – тази със затварянето при започване на образователната година на стотици учебни заведения, строени с газобетон, чийто период на валидност е изминал, по съображения за сигурност. 

Мярката на държавното управление провокира безпорядък измежду шефовете на учебни заведения, които би трябвало или да обезпечат различни здания или да преминат към онлайн образование.

Министърът на образованието Джилиън Кийгън тази заран се опита да успокои шефовете, че ремонтът на постройките няма да бъде за сметка на техните бюджети.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР