Всяко едно цвете се нуждае от грижи и внимание, за

...
Всяко едно цвете се нуждае от грижи и внимание, за
Коментари Харесай

Какви грижи да полагаме за коледния кактус, ако искаме да цъфти постоянно

Всяко едно цвете се нуждае от грижи и внимание, с цел да ни радва с красивите си багри. Същото това се отнася и за коледничето – едно от най-обичаните растения. Цветовете му са ярки и наситени и ни карат да се усмихваме. Този саксиен любим е толкоз зареждащ, че от време на време имаме чувството, че ще ни проговори.

Как обаче да се грижим за коледния кактус, с цел да можем дълго да се радваме на цветовете му, следва да разберете от днешната публикация.
Какви грижи да поставяме за коледничето, с цел да не стопира да цъфти?
Имайте поради, че цветето има интервал на покой, който е преди самото му цъфтене. Този интервал нормално обгръща втората половина на октомври месец и първата половина на ноември месец.

Много е значимо през това време да го отглеждате на хладно, Дневната температура не трябва да надвишава 10 градуса, а нощната 8 градуса. Осигурете осветено място на растението и не го поливайте. Дайте му пълноценна отмора, от която се нуждае.

Когато отмине това време на покой, ще забележите клон, обсипан с пъпки, които се готвят да разцъфнат. Това е моментът, в който би трябвало да действате доста акуратно. Не бързайте да местите саксията. Оставете я на хладина, до момента в който не се образуват още няколко клона с пъпки и едвам по-късно можете да промените мястото й.

Новото място на цветето е добре да бъде наоколо до ветровит прозорец, който постоянно се отваря, с цел да проветрявате помещението. Не е желателно температурата в стаята да бъде над 18 – 20 градуса.
Какво ще се случи в дома ви, в случай че отглеждате кактус?
Кактусът е скромно растение и това е една от аргументите доста домакини да го отглеждат в дома си. Но с него се свързват и някои в...

Когато растението стартира да цъфти, не преставайте да го подхранвате с тор, който съдържа калий и фосфор. През този интервал би трябвало непрестанно да го поливате. Помнете, че когато прецъфти, ще си почине за няколко седмици. Спрете с подхранвате и намалете поливането. Когато още веднъж разцъфне, подновете всичко това.

След като вашето обичано коледниче прецъфти, значи е пристигнал моментът, в който да го изнесете на балкона. Температурата на въздуха не трябва да е под 20 градуса. Това е интервалът на напредък. Опитните градинари споделят, че е целесъобразно през този интервал растението да се подреже.

Тогава ще стартира и следващият стадий на разцвет. Коледничето още веднъж се нуждае от щедро поддържане и поливане.

Ако вярно се грижите за вашия коледен кактус, той ще ви радва непрестанно с красивите си цветове!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР