Всяко дете е различно и отглеждането му е свързано с

...
Всяко дете е различно и отглеждането му е свързано с
Коментари Харесай

Как да се справим с хиперактивното дете

Всяко дете е друго и развъждането му е обвързвано с доста провокации. Ако детето ви е хиперактивно, това ви слага пред нови компликации. Но не се отчайвайте! Има по какъв начин да внесете ред в живота на палавия си правоприемник и да обуздаете силата му.

За хиперактивното дете са присъщи остатъкът на сила, компликацията да се концентрира, усложнения при ученето и следването на указания, поведенчески проблеми. Въпреки че няма универсална рецепта, можете да извършите някои неща, които ще ви помонат да се справите.

Търпение

Най-важното е да се въоръжите с самообладание. Създайте явен ред и правила в дома си. Докато в някои фамилии нещата са по-лежерни и необвързани със периоди, в случай че детето ви е хиперактивно, такава среда ще му вреди. То ще се усеща комплицирано, в случай че не знае какво следва.

Структурирайте времето

 Как да се оправим с хиперактивното дете

Създайте ред и скица, по която да се правят нещата, и спазвайте заложената рутина. Нека детето има тъкмо избрани часове за всичко – за ставане, за хранене, за учене, за игри, за сън. Когато времето му е структурирано, детето ще се усеща по-спокойно и ще се оправя по-добре.

Списък със задания

Можете да съставяте описите със дилемите дружно, като последователно това се трансформира в обвързване на детето.

Дайте пространство на детето

Дайте му опция да се изявява, осигурете му задоволително пространство за игра, споделяйте ползите му и го насърчавайте. Ходете на дълги разходки, позволявайте му да играе на открито.

Помагайте на детето да се концентрира

 Как да се оправим с хиперактивното дете

Децата с хиперактивно разстройство мъчно се концентрират и са склонни да скачат от едно нещо на друго. Помагайте му с ежедневните задания, бъдете нежни и търпеливи. Не го сравнявайте с другите деца и не очаквайте да е като тях.

За да помогнете на детето да се концентрира, му осигурете спокойна среда и махнете нещата, които могат да го разсейват. Например в случай че би трябвало да учи, го сложете да седне надалеч от прозорците, осигурете му тишина. Не го насилвайте, само че и не го оставяйте да се разсейва прекомерно.

Докато е по-малко, е добре да оцветява и рисува. Тези занимания ще го научат да се концентрира.

Изберете книгите пред електронните устройства

Четенето учи на самообладание и централизация, до момента в който малкия екран и електронните игри възбуждат. Не можете да го лишите напълно от тях, само че ограничете времето, което прекарва пред екраните.

Вижте за какво детето не ви слуша.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР