Всяка вечер спим средно осем часа на своя матрак. Той

...
Всяка вечер спим средно осем часа на своя матрак. Той
Коментари Харесай

6 грешки, които съсипват матрака ви

Всяка вечер спим приблизително осем часа на своя матрак. Той е виновен за над 80% от нашия комфорт при спане. Ето за какво е от значително значение да инвестирате в добър матрак, който дава отговор на вашите желания за сън. Някои хора избират да спят на корав матрак, до момента в който други спят доста по-добре на мека повърхнина.
Ето за какво, преди да закупите нов матрак, постоянно изпробвайте кои материали и типове матраци са най-подходящи за вас.
Ако към този момент сте го разкрили, позволете ни да ви представим шест неточности, които унищожават матрака. Избягвайте ги, с цел да удължите живота му:
1. Не обръщате матрака си постоянно
Ако спите в една и съща позиция всяка вечер, в последна сметка създавате меланхолия в матрака си. Можете да избегнете неравномерното потребление, като обръщате матрака си на всеки три месеца.
2. Не употребявате протектор 
Цялата мъртва кожа или насъбрана прахуляк денем се натрупва в матрака, в случай че не му дадете протекцията, която заслужава. Използвайте протектор за матрака, с цел да сте сигурни, че то ще прави своята съществена задача – хигиена в спалнята.
4. Децата го употребяват като батут
Въпреки че е доста занимателно децата да скачат на леглото, това несъмнено не е добра концепция. Матраците не са основани за сходно неравномерно натоварване и скачането могат да го деформира. Така ще изгубите по този начин търсената опора по цялото тяло.
5. Държите завесите затворени
Може да имате потребност от уединение, само че когато излизате за работа, оставяйте слънцето да помогне за по-чистото ви легло. Много от бактериите се развиват на мрачно.
6. Не почиствате матрака
Това е много подценявано занятие, само че е жизненоважно за дълголетието на матрака ви. Често се пропуща, тъй като нямаме подобаващите уреди. Ако въпреки всичко сте решени да бъдете на чисто в спалнята, наложително почиствайте матрака си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР