Всяка сватба е историческо събитие за участващите в нея, но

...
Всяка сватба е историческо събитие за участващите в нея, но
Коментари Харесай

Най-очакваната британска сватба - между Борис Джонсън и Кари Саймъндс

Всяка женитба е историческо събитие за участващите в нея, само че някои фактически остават в историята. Такава ще е венчавката на Борис Джонсън с годеницата му Кари Саймъндс. За първи път от 200 години министър-председател на Англия ще подписа брак, до момента в който е отпред на кабинета. 198 години, с цел да сме напълно точни.

Двойката към този момент се радва на рожба, сгодени са от декември 2019 година и макар че проектите им са осуетени от рецесията към Covid-19 (а евентуално и Брекзит), напълно скоро може да се случи и размяната на клетвите. Първо обаче би трябвало да се вдигнат сериозните ограничения в страната, тъй като все още сватбите са неразрешени. Допустимо е сключването на цивилен брак само, в случай че единият жених е терминално болен.

Когато въпреки всичко се случи, това ще е трети брак за Борис Джонсън. Първият е траял 8 години и е завършил от дълго време, през 1993 година, до момента в който вторият завършва напълно скоро, след 23-годишна връзка и 4 деца.

Това значи, че актуалната му избраница, Кари Саймъндс, сега 32-годишна, е била на 9 години, когато Борис е срещнал последната си брачна половинка. Подобни сметки надалеч не са толкоз забавни, колкото е личността на Кари. За нея занапред ще се приказва, и то надалеч освен тъй като ще бъде брачна половинка на най-важната персона на Острова след кралицата.

Кари Саймънд и Борис Джонсън са публично дружно от юли 2019 година, когато тя беше първата другарка на английски министър-председател, която живее дружно с колегата си в именитото жилище с 4 спални на " Даунинг стрийт " 11. Дотогава там са влизали единствено официалните съпруги на водачите. Кари е и най-младата му обитателка от 173 години насам, отбелязва списание " Hello ".

През пролетта в формалната резиденция станаха трима, тъй като се роди синът им, Уилфред Лори Никълъс Джонсън. Момченцето е кръстено Уилфред на дядото на Борис, Лори – на дядото на Кари, а Никълъс – на двамата доктори Ник Прайс и Ник Харт, които избавиха живота на английския министър председател, когато се болести с ковид.

Любопитно е, че до момента в който Кари ражда бебето им, Борис е в друга болница, борейки се с инфекцията. По време на бременността си тя също се заразява с Ковид, като се постанова цяла седмица да е на легло.
Коя е Кари Саймъндс?
Кари е щерка на съоснователя на вестник Independent. Като дете посещава частно девическо учебно заведение. Завършва театрални науки и история на изкуството. Работи за Консервативната партия от 2010 година

Освен персонален, тя е и политически сътрудник на Борис Джонсън макар разликата от 24 години по сред им. Кари Саймъндс е някогашен началник на връзките на Консервативната партия. Участва в сполучливата акция BackBoris2012 за преизбирането Борис Джонсън за кмет на Лондон през 2012 година Работи като специфичен консултант на двама министри, преди да стане началник на връзките на партията. Това изяснява оповестяването й за най-влиятелния английски експерт по връзки с обществеността от списание PR Week.

Днес Кари работи като старши консултант на благотворителната организация Oceana, чиято цел е опазването на околната среда. И макар че е майка на 7-месечно бебе и работеща жена, тя съумява да откри време и за общественозначими каузи.
И намесва ли се в политическите каузи? 
Саймъндс се озова в центъра на вниманието на английските медии, откакто основният консултант на Джонсън – Доминик Къмингс – изненадващо беше заставен да напусне поста си без предупреждение. Снимките, в които се вижда по какъв начин той си потегля от " Даунинг стрийт ", понесъл кашон с движимостите си в ръце, обиколиха международните медии.

Смятан за " злия талант " зад успеха на референдума за Брекзит, " мозък " на подмолните интервенции в кабинета на консерваторите, той стана жертва на " Нощта на дългите токчета " – както The Article разказват акцията на Кари Саймъндс и още две от съветничките на Джонсън против опитите за слагането на премиера под надзор.

За последно Къмингс направи опит да прокара назначението на своето протеже Лий Кейн отпред на цялата администрация на министър-председателя. Кари Саймъндс е индивидът, за който се твърди, че поставя завършек на упоритостите му. Саймъндс е убедила Джонсън в това, за което сътрудниците му приказват от една година – че администрацията се ръководи неколегиално и неправилно, както и че министър председателят не получава съответна поддръжка от съветниците си.

Намесата на годеницата на премиера във вътрешната борба за власт е нещо ново за английския политически пейзаж, само че анализаторите утвърждават дейностите на Кари, а и правят оценка богатата й подготовка към работата като PR на партията на колегата й. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР