Всяка страна извършва поне едно престъпление срещу човечеството в хода

...
Всяка страна извършва поне едно престъпление срещу човечеството в хода
Коментари Харесай

Програмата на ЦРУ за промиване на съзнанието – MK-Ultra

Всяка страна прави най-малко едно закононарушение против човечеството в хода на цивилизацията. Малко са тези, които не са се възползвали от своята власт. В интервала на Студената война, обособените враждуващи сили се пробват да основат невъзможното оръжие за поразяване на врага. След като тайната за атомната бомба към този момент е споделена и сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики ще стартира търсенето на нов още по-безумен метод за всеобщо изтребване. И през 50-те години на предишния век се ражда концепцията за основаването на психотропно оръжие за надзор на индивида. Легендарната стратегия MK Ultra, тествана доста дълго време върху мирното население на Съединени американски щати е освен неетична, само че и противозаконна.

Централно разузнавателно управление на САЩ имали за цел да употребяват и някои от по-интелигентните си мозъци, с цел да ревизират дали биха съумели да промият тях и да ги трансфорат в марионетките, които били нужни за осъществяване на ред задачи. При възможен триумф, всеки хванат руски разузнавач ще може да бъде върнат назад като двоен сътрудник, освен това без никой да го заподозре. Ако си спомняте холивудският филм „ Манджурският претендент “, би трябвало да знаете, че вдъхновението не е инцидентно.

 Sinatra_and_Harvey_in_Manchurian_Candidate_NYWTS

Снимка: By New York World-Telegram and the Sun staff photographer: „ Stanziola, Phil, photographer. “ – This image is available from the United States Library of Congress’s Prints and Photographs divisionunder the digital ID cph.3c29059.This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing for more information., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1307083

И до момента в който MK Ultra работи на високи обороти, освен това без особени резултати върху непознатите шпиони, дава един различен резултат. Хора като Тед Качински излизат на сцената, младият талант преподава в най-ранна възраст в Харвард, само че също е обект на проучване на тази стратегия. Успява да се побърка и стартира да изпраща бомби по пощата. Друга жертва може да се окаже великият математик Кевин Наш – той се разболява от шизофрения, въпреки и във семейството му да няма други душевноболни. През 1973 година стартира да се разчува за пробната стратегия, само че преди този момент шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Ричард Хелмс подрежда всички документи да бъдат унищожени. В някои от декласифицираните документи се появяват показания на доктор, който можел да управлява 6 кучета с отдалечено и да ги кара да правят избрани обикновени команди.

 DeclassifiedMKULTRA

Снимка: By Central Intelligence Agency – http://www.michael-robinett.com/declass/c001.htm Declassified, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20224857

Това е резултатът от 20-годишни опити в Съединени американски щати. Канада продължава изследванията още известно време, получавайки финансиране от Централно разузнавателно управление на САЩ. Похарчени са близо 10 милиона $ и съгласно днешната инфлация се приближават по-скоро до 100 милиона $. Откъде стартира всичко?
Мястото е Форт Детрик. Отдалечено задоволително от Вашингтон и покрай Мериленд – там ще се роди една от най-напредналите лаборатории за осъществяване на химически и био проби за военни цели.

Мотивацията за провеждането на такива опити идва от Япония. Още през 1942 година се приказва, че японската войска употребява био оръжие в Китай.
На сцената излиза Айра Болдуин и би трябвало бързо да откри място за основаването на лаборатория. Вниманието му е ориентирано върху полето в Детрик и една изоставена военна база. На идната година държавното управление изкупува и близките ферми, с цел да обезпечи повече пространство на учените. В края на Втората Световна война ще има фрапантно закъснение.

Съединени американски щати към този момент разполага с атомно оръжие и създаването на биологично остава на назад във времето. Студената война носи захлаждане в оръжейната промишленост, а и мнозина осъзнават, че атомът може да бъде единствено последна мярка в надигащ се боен спор.

Като съперник на комунизма, Йозеф отхвърля методите на властта и бързо си навлича гнева и вниманието им. След свиреп мъчения е подготвен да си признае всяко преписано и съчинено закононарушение. Корейската война води до още повече изненади, пленени американски бойци подписват заявления, критикуващи американското държавно управление и намесата в непознати политики. Всеки естествен човек би помислил за зверствата, които се правят върху пленниците, само че тук Централно разузнавателно управление на САЩ блесва с нова концепция – Съюз на съветските социалистически републики разполага с оръжие за мозъчен надзор. Централно разузнавателно управление на САЩ нямали визия какво се случва с бойците, само че заключението е, че някъде там се крие опиат или техника за изтриване на човешката памет, водеща до сляпо послушание. 5-ят шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Алън Дълес ще влезе самоуверено в поста и бързо ще потърси още един химик в за основаването на оръжие за мозъчен надзор.

 Mkultra-lsd-doc

Снимка: By Dr. Sidney Gottlieb’s approval of an w:en:MKULTRA subproject on LSD. – Transwiki approved by: w:en:User:Dmcdevit, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2699307

Основната задача на 33-годишният мъж е да успее да заличи човешкото схващане и да го замести с друго по-изгодно за него. И в случай че опиатите не помагали, електрошокът можел да изтрие съзнанието на всеки, спомените за надзор на двигателната и нервната система и да добави други странични резултати. Практически половината работа била приключена, а в този момент следва прибавянето на ново схващане в главата на жертвата.

Експеримент от този сан претендирал съществено количество опитни зайчета, затова Централно разузнавателно управление на САЩ стартира да ги доставя от затвори, лудници и някои лечебни заведения – бездомниците предпочитали да се крият или да бягат от съмнителните черни бусове, които вечер обикаляли гетата. В Европа и Азия на помощ идват арестуваните шпиони и военнопленници. Готлийб разполагал със особено създадена вила за такива опити в Кронбер, Германия. Мъчениците са доста, само че не е прочут ефикасен резултат. Както припомнихме в горните редове, Централно разузнавателно управление на САЩ бързо унищожава документите и по този начин и не излиза наяве дали са съумели да разработят сходна технология, само че мъченията са сигурни, жертвите – не. Един от неприятните моменти за седем пандизчията от Кентъки е непрекъснатото тъпкане с LSD за цели 77 дни. Заловен севернокореец прекарва много време на антидепресанти, след това получава стимуланти като виагра, а миксът от всичко това се доукрасява с електрошок – ориста му остава незнайна.

Разумът въпреки всичко карал някои от участниците в тази игра да се замислят или откажат от делата си. Такъв човек е Франк Олсън. Провежданите опити освен не били етични, само че го карали да сънува кошмари. В един безоблачен ден декларирал, че желае да напусне Централно разузнавателно управление на САЩ и в никакъв случай повече да не влиза в лаборатория. Колегите му усетили, че е подготвен да наруши тайната, а самият Готлийб предложил да създадат същия опит върху него. Франк прекарва много дни в изтезания и най-после скача от прозореца на хотелската си стая, позиционирана на десетия етаж. Централно разузнавателно управление на САЩ дълго време ще настояват, че случилото се е самоубийство, а след това и случай. След прекратяването на MK-Ultra, Сидни Готлийб продължава да твори съсипия за Централно разузнавателно управление на САЩ. В неговият военен боеприпас участват химични детайли, които да отключват заболявания като дребна шарка, туберколоза, антракс и още доста други.

Готлийб се пробва да скрие част от химикалите си, само че вероятно и най-малко по думите на Централно разузнавателно управление на САЩ всичко е унищожено. Самият злобен талант ще живее до 1999 година и ще почине в личния си дом. Медицинският му картон ще удостовери съществуването на редица сърдечно съдови проблеми, само че жена му по този начин и не дава същинската причина за неговата гибел. И до през днешния ден няма информация какъв брой в действителност за починалите по време на този опит. Централно разузнавателно управление на САЩ към момента не е поискало амнистия за воденето на толкоз безумна стратегия.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР