Всяка опитна домакиня има свои собствени тайни за поддържане на

...
Всяка опитна домакиня има свои собствени тайни за поддържане на
Коментари Харесай

Домашните тайни на френските жени: Ценни съвети за уютен дом

Всяка опитна стопанка има свои лични секрети за поддържане на къщата чиста и подредена с по-малко старания. Някои употребяват сода за самун, други употребяват лимонен сок, някои не могат да си показват живота без парочистачка и препарат за разчистване на прозорци – през днешния ден има десетки способи, които улесняват живота ни.

Но, както знаете, битовите привички се трансформират според от манталитета и района на престояване и това, което е всекидневно за италианската стопанка, може да бъде изненадващо за съветската. 

В тази статия ще ви разкажем по какъв начин изтънчените французойки се грижат за домовете си и какви секрети употребяват в всекидневието.
Коридор
Коридорът е доста важно място за французите. Именно тук те вършат първото усещане на гостите, по тази причина се стремят да слагат най-красивите и емблематични предмети, картини, книги, статуетки, на скринове и лавици напряко в коридора... Друго френско допълнение към коридора е ароматът. Не приказваме за изкуствени спрейове - те употребяват естествени аромати като жасмин, лавандула и сандалово дърво от етерични масла или свещи.
 Кухня
За французите кухнята е обвързвана с успеваемост и деловитост, когато всичко би трябвало да е на мястото си и без непотребни декорации. Това е място за подготвяне на храна, а не място за събирания, както е всекидневно да вземем за пример за руснаците.
Трикове: Кухненските кърпи и принадлежности нормално са от един и същи цвят или марка. Има място за всичко и предметите постоянно се връщат на мястото си. Французите също приветстват празен ледник и килер и съхраняват единствено пресни артикули и няколко съществени артикули като горчица, кисели краставички, зехтин и газирана вода.
Трапезария
За французите това е една от най-важните стаи в къщата и не е комбинирана с кухнята. По-скоро това е стая, предопределена просто за хранене. Ако нямате обособена столова, можете да създадете резултата, който желаете, като употребявате килим и ясно осветяване над масата за хранене, с цел да я накарате да се усеща обособена.
Ценен съвет!
Сребърните принадлежности във френския дом постоянно би трябвало да блестят! За задачата те слагат обичаните си принадлежности в солен разтвор (2 чаени лъжички сол на 200 мл топла вода).
Неприятната миризма в дрешника на френската жена се отстрани благодарение на вестници, а рафтовете се третират с топъл оцет. 

Според изследване на The Independent французите правят по-малко домакинска работа от всяка друга нация – по-малко от 16 часа седмично. Те поддържат дома си спретнат, като не се тормозят доста да дезинфекцират всичко и да се отърват от ненужните неща всекидневно. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР