Всяка нощ оставяме мъртва кожа и пот върху матрака, което

...
Всяка нощ оставяме мъртва кожа и пот върху матрака, което
Коментари Харесай

С тази евтина смес, акарите и миризмите от матрака ще изчезнат завинаги

Всяка нощ оставяме мъртва кожа и пот върху матрака, което способства за развиването на прахови акари и бактерии, както и за появяването на петна. Как да се отървете от неприятните миризми от леглото си?

Надежден патент за възрастни хора ще ви помогне. Тази примес коства стотинки и работи като професионален дезинфектант.

 матрак

Неприятната миризма от матрака и грозните петна, които се появяват по него при приложимост, могат да са доста неприятно, когато би трябвало да се приготвим за спане. Въпреки че постоянно перем калъфките и чаршафите си, ние забравяме да почистим добре матрака. След няколко години в него може да се натрупа голямо количество мъртва кожа и пот, които са идеална среда за размножаване на бактерии и прахови акари. Как да се преборите с тях?

Акарите са микроскопични организми, които принадлежат към семейство паякообразни. Те са най-разпространени в спалните ни пространства, където се хранят главно с остатъците от ексфолирана кожа, коса и нокти. Ето за какво те се усещат най-комфортно в нашите кревати.
С праховите акари може да се води ефикасна битка, като се предотвратява гнезденето им. Преди всичко се предлага постоянно и редовно проветряване на помещението, в което спите. Леглата и матраците също могат да бъдат изложени на слънчева светлина. Ниските температури, съчетани със изсъхнал въздух, оказват помощ да се отървете от праховите акари. Поради това матракът може да бъде изложен на заледяване.
Освен това би трябвало да пръскате матрака един път седмично с дезинфектант, който елементарно можете да приготвите вкъщи. Това е патент, който е употребен преди години. Необходими са ви единствено няколко съставки:

 матрак

80 мл. алкохол, 80 мл. Вода и 30 капки лавандулово масло. 

Изсипете всичко това в бутилка с разпръсквач и разбъркайте добре. След това напръскайте матрака и го оставете да изсъхне. Накрая почистете леглото с прахосмукачка. Готово! Тази примес коства стотинки и работи като професионален дезинфектант.

Как се сенсибилизират праховите акари?

 матрак

Алергията към прахови акари може да се разпознае, наред с другото, по запушения нос, изключително заран, и по сърбежа, сълзенето и зачервяването на очите или измененията по кожата. Най-често срещаните признаци включват: приключване на секрет от гърлото, утежняване на обонянието, хрема, кихане, сърбеж в носа, главоболие, нарушавания на съня, проблеми с концентрацията.

За да се чувствате здрави, бодри и отпочинали, спазвайте горните препоръки и ще видите по какъв начин здравето ви ще е доста по-добро.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР