Всяка любовна връзка е различна. Нямаме застраховка срещу токсичната връзка.

...
Всяка любовна връзка е различна. Нямаме застраховка срещу токсичната връзка.
Коментари Харесай

Как да разпознаете, че се намирате в токсична връзка

Всяка любовна връзка е друга. Нямаме застраховка против токсичната връзка. Първоначално тя може да е прелестна, сантиментална, обещаваща, само че след това да попаднем в клопката ѝ. Кои са признаците, че може би се намирате в токсична връзка? Вижте някои червени знамена.

1. Ходите по „ черупки от яйца “

Как се чувствате към колегата си? Да вървиш по „ черупки от яйца “, „ бръсначи “ или както желаете го наречете, значи да се чувствате несигурни и ненапълно напрегнати във връзката си и източник на тези страсти да е вашият сътрудник, написа  az-jenata.bg . Бдително внимавате да не извършите или кажете нещо, което може да напрегне половинката ви, да се окаже мотив за спор.

Правите всичко допустимо другият да е удовлетворен, с цел да има мир посред ви. Не си позволявате да взимате решения, които може да вземете сами, а постоянно търсите позволение. Ходите ли по черупки от яйца към колегата си? Ако отговорът е „ да “, това е явен червен байрак, че връзката ви е токсична.

 

2. Самочувствието ви е засегнато

Още един знак, че се намираме в токсични взаимоотношения е, когато не се усещаме добре със себе си. Това най-често може да се дължи на обстоятелството, че сътрудникът ни омаловажава по някакъв метод – не се гордее с достиженията ни, рецензиите са чести и не са градивни, словесни офанзиви, с които се пробва да ни откаже от избрани цели, които сме си сложили и т. н.

 

3. Здравето ви се утежнява

Когато сме нещастни във връзката си здравословните проблеми са налице. Възможно е да страдаме от бодърствуване, болки в тялото, нервозен корем, да отслабнем или напълнеем, поради нездравословно хранене и т. н. Страдате ли от хронични здравословни проблеми? Това може да е знак, че връзката ви е токсична.

 

4. Забелязвате неприятно отношение към себе си

Един от най-големите сигнали за връзката, на които би трябвало да обърнете внимание, е и неприятното отношение, което вие имате към себе си. Обикновено когато хората живеят в нещастна връзка, те търсят способи да ръководят своето злощастие. Това може да се случи посредством пренебрегване на грижите към себе си, корист с нездравословни храни, алкохол, хапчета и т. н.

Ако и двамата сътрудници злоупотребяват с някои от изброените неща, това е сериозен червен байрак, че е нужна смяна.

5. Вашите другари са се отдръпнали

Помислете дали познавате двойки, които не са в естетика, а към тях постоянно е с напрежение? Никой не би желал да е край тях, нали? Възможно е и вие да сте понижили обществените контакти, тъй като сътрудникът ви не харесва приятелите ви и не желае да прекарвате време с тях. И в двата случая става въпрос за токсична любовна връзка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР