Всяка компания, която извърши парични преводи със санкционираните по глобалния

...
Всяка компания, която извърши парични преводи със санкционираните по глобалния
Коментари Харесай

Глоба от 250 000 долара заплашва всеки, който върти пари със санкциониран по закона Магнитски

Всяка компания, която извърши парични преводи със глобените по световния закон " Магнитски ", може да бъде санкционирана с 250 000 $. Коментар по тематиката направи адв. Ивайло Дерменджиев, който е експерт по интернационално комерсиално право. По-рано тази седмица той беше определен за ръководител на Висшия адвокатски съвет.

" Законът " Магнитски " приказва за човешките права, а по-късно в разширението му е влезнала корупцията като част от човешките права и нарушаването им. Американците ползват един общ закон за изключителни стопански ограничения. На базата на този закон се постановат всички наказания, които сега съставляват интерес ", разяснява пред Българска национална телевизия Ивайло Дерменджиев, лекар по интернационално комерсиално право.

Той посочи, че американските управляващи могат да постановат и глоба в двоен размер на сумата, която е била преведена, контрактувана или е част от комерсиалните връзки със глобеното лице.

" Информацията, върху която се базират всички тези процедури по закона " Магнитски " и обвързваните с него закони, е на база на разнообразни данни. Могат да бъдат от Сенатска комисия, която разисква избран проблем и сезира Министерството на финансите, което постанова глобите. Другият метод е да бъде направено сходен вид следствие от администрацията на Съединени американски щати. Има и трети метод - информация от непозната страна. Тогава се възприема, че това съобщение е относително обосновано и единствено върху тези изказвания, те биха възприели наказания. Последният метод е, в случай че бъдат сезирани от сдружения с нестопанска цел ", разяснява Дерменджиев.

Срокът на глобите по закона " Магнитски " е към 5 година, като по-късно могат да бъдат анулирани или продължени. Той изясни, че глобите могат да се анулират когато и да е.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР