Всяка жена има в гардероба си поне няколко специални бутикови

...
Всяка жена има в гардероба си поне няколко специални бутикови
Коментари Харесай

Лесни начини да съхраните любимите си дрехи

Всяка жена има в дрешника си най-малко няколко специфични бутикови тоалета, които са изключително скъпи за нея. Само едно петънце по дрехата обаче може да ни докара до същинска нервност. За да одобряваме умерено такива неприятни обстановки, би трябвало да съблюдаваме някои правила.

Четете етикета за поддръжка и спазвайте инструкциите за пране, гладене, сушене и избелване. Това ще спести в действителност доста паники – петна от изгорено с ютия, свити вълнени пуловери, пералня с бяло пране, което излиза розово и т.н.- Отнасяйте се с грижа към прането на напълно естествените тъкани. Най-добре е на ръка да се перат 100% коприна, вълна, кашмир. Не е нужно притискане, а окачване на окачалка за отцеждане преди съхнене. Това е органична тъкан, желае грижа.

Обработвайте петната колкото се може по-рано. Всяко отсрочване го прави част от тъканта и махането му е невероятно. А в случай че изперем, без да сме обработили петното, считайте го за петно, т.е. постоянно. Особено важи това за петната от изпотяване под мишниците. В потта има сол, която трайно поврежда изключително памучните тъкани и те пожълтяват или в случай че са цветни – изсветляват.- Ако желаете да ползвате белина за белите тъкани, отново погледнете етикета.

Дори и да остане леке – не се отхвърляйте от дрехата, щом държите на нея. Може да сложите апликация – маниста, пайети, декоративна кръпка. Ако си нямате доверие, обърнете се към шивач.

Ако дрехата не може да бъде избавена – скъсана е или нещо непоправимо е станало с нея, потърсете в интернет за хрумвания от-нищо-нещо. От остарялата тениска – съвременна чанта, от остарялата чанта кръпка за новата. Дори и един подробност или щампа да запазите – тя отново ще носи вашата характерност.

Когато ги прибирате в края на сезона, слагайте ги постоянно чисти, само че не и гладени. По-специалните облекла, като палто, мохерна жилетка или вълнена рокля, е добре да се прибират в калъфи на окачалка. Обувките да имат препълнен вестник в бомбето, ботушите също да са под форма прибрани. Удачен вид са вакуумираните торби, при които вакуумът би трябвало от време на време да се поддържа, само че имайте поради намачкването. Сгъвайте ги деликатно, подреждайте и слагайте в тъмни шкафове. Пазете от молци, влага и слънце.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР