Всяка храна съдържа определено количество калории. Има такива, които, незнайно

...
Всяка храна съдържа определено количество калории. Има такива, които, незнайно
Коментари Харесай

Висококалорични храни, от които неусетно пълнеем

Всяка храна съдържа несъмнено количество калории. Има такива, които, неизвестно за какво, се включват всеобщо в диети и режими на хранене, очевидно заради незнанието каква калорична бомба са в действителност.

Ето някои от най-заблуждаващите и действително висококалорични храни, от които освен не се отслабва, а в противен случай – незабелязано се пълнее.

 Авокадо

Мюсли - необятно публикуваното поверие, че мюслите не водят до качване на килограми е изцяло неправилно. Те са здравословни, само че в добавка с млякото, сушените плодове и ядки, калорийното им равнище надвишава допустимата норма освен за диета, а и за естественото, всекидневно хранене.

 напълняване

Плодови шейкове – това, че са от плодове, не значи, че няма и добавена захар в тях. А захарта несъмнено не е нискокалорична. Един плодов шейк съдържа към 340 калории.

Грах – не се заблуждавайте от този зарзават. Фибрите и протеините, които се съдържат в него са потребни, само че и много калорични.

Боб – различен потребен зарзават, който обаче също спомага за увеличение размера на облеклата ни.

Авокадо – тук още веднъж се сблъскваме с изказванието, че всички плодове и зеленчуци са нискокалорични. А от плодовете авокадото е може би най-големият образец за това. В него се съдържат до и над 300 калории.

Гевреци – в случай че си мислите, че като заместите мазната баничка с геврек за закуска, помагате на фигурата си, то грешите. Ако въпреки всичко не можете да му устоите, то най-малко консумирайте пълнозърнести гевреци.

Фъстъчено масло – друга обичана закуска, главно на американските, е фъстъченото масло. А то е един от най-калоричните артикули, измислян в миналото. Намазан на самун, който в допълнение прибавя значително калории, ситуацията не е розово.

Сирена - това съсредоточено мляко, няма по разнообразни хранителни стойности от млякото. А те са по 300 калории на 100 гр. А това изобщо не е малко, изключително в случай че сте фенове на продукта.

Дресинги - когато идващия път подправяте салатата, супата или ястието си с избран дресинг, си спомнете, че всяка лъжица от него прибавя от 55 до 80 калории в менюто ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР