Всяка година в Световната седмица на парите се включват над

...
Всяка година в Световната седмица на парите се включват над
Коментари Харесай

Всяка година в Световната седмица на парите се включват над 100 училища в България

Всяка година в Световната седмица на парите се включват над 100 учебни заведения в България, които сами провеждат начинания, а ние им спомагаме с всичко, от което те имат потребност. Това сподели Илияна Христова – специалист по младежко предприемачество в Junior Achievement Bulgaria, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Световна седмица на парите 2024 ще бъде открита на 18 и ще продължи до 24 март. Мотото на самодейността тази година е " Планирай парите си, планирай бъдещето си “. През миналата година в Световната седмица на парите са се присъединили близо 50 000 деца, възпитаници и младежи.

Инициативата е ориентирана към надграждане и развиването на финансовите познания, умения, настройки и държание от най-ранна възраст, с цел да могат младежите да вземат осъзнати финансови решения. Участие в нея могат да вземат възпитаници от 1. до 12. клас, техните родители и преподаватели. " За финансовата просветеност няма възраст. Колкото по-рано децата стартират да схващат за финансите, по какъв начин да ръководят персоналните си финанси, по какъв начин да бъдат устойчиви, толкоз по-добре “, акцентира Илияна Христова.

Събитията в границите на Световна седмица на парите 2024 са безвъзмездни, а присъединяване става посредством регистрация през " Facebook “ страницата или през уеб страницата на Junior Achievement Bulgaria.

Началото ще бъде сложено с народен конкурс за учениците от гимназиален стадий, като предизвикването към тях ще бъде основаване на видео за обществените мрежи.

" За най-малките ще се организира народен конкурс " Моята паричка “. Те рисуват своя вид на тяхната паричка и по какъв начин си показват, че наподобяват парите “, добави Илияна Христова.

На 19 март ще се организира уебинар – " Финансова родителска среща “. На него могат да участват възпитаници, родители, преподаватели. " Той ще бъде интерактивен. Идеята е да се предизвика диалог за парите в фамилията, родителите да споделят по какъв начин приказват за парите у дома, какво считат, че ще им е потребно като принадлежности, които да получават, с цел да осведомят младежите за финансовата просветеност “, изясни специалистът по младежко предприемачество.

На 20 март от 10.00 часа УНСС ще бъде хазаин на отворена полемика с учители, възпитаници, студенти на тематика " Дигитални финанси, сигурност и резистентност “. Тя е проведена взаимно с Министерство на финансите и Българската финтех асоциация.

От 22 до 24 март ще се състои Училищна лаборатория за нововъведения в 108 СУ " Н. Беловеждов “. Участие в самодейността ще вземат преподаватели и представители на разнообразни институции и бизнес. " Лабораторията за нововъведения има концепция да развие новаторски практики в образованието по предприемачество и финансова просветеност. Вярваме, че ще се получи доста забавно събитие, което да е потребно и за преподавателите, и надлежно за учениците “, добави Христова.

На 24 март пък ще се състоят Международни награди " Business Lady “. " Това събитие насърчава женското предприемачество. Смятаме, че е в действителност значимо такива събития да се случват доста по-редовно и да имат отразяване “, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР