Всяка година третият вторник на март се отбелязва по цял

...
Всяка година третият вторник на март се отбелязва по цял
Коментари Харесай

Пенчо Милков благодари на социалните работници в Русе

Всяка година третият вторник на март се отбелязва по целия свят като Ден на обществената активност и обществения служащ

„ Благодаря Ви за упорития труд, старание и безрезервност, които проявявате всекидневно в своята благородна специалност. Тя е не просто база от познания или осъществяване на избрани политики. Социалната работа е идея, която се подчинява на правила и съхранява общочовешките полезности на взаимност, правдивост и равнопоставеност, точно посредством вложението в самите хора. “

С тези думи се обърна кметът Пенчо Милков към чиновниците от отдел „ Социални действия на ОбщинаРусе, както и към всички чиновници на неправителствени организации, осигуряващи обществени услуги на територията на общината.

Мотото, което сплотява празника тази година, е: „ Да изградим взаимно един нов и по-добре организиран екологичен обществен свят, без да подценяваме никого “ с разбирането, че единствено с общи старания е допустима смяна в живота на обособените персони, фамилиите и обществените общности.

В момента ОбщинаРусе дава 47 обществени услуги за разнообразни уязвими групи жители. Сред тях са центрове за работа с деца и младежи с увреждания, обществени жилища за фамилии с ниски приходи, топъл обяд за обществено слаби и възрастни хора, грижа за бездомни и за пълнолетни лица с двигателни и други увреждания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР