Всяка година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри

...
Всяка година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри
Коментари Харесай

Бойко Борисов пристигна в Словения, където ще участва в 15-ото издание на Стратегическия форум в гр. Блед

Всяка година събитието събира държавни и държавни ръководители, външни министри и представители на интернационалните организации, които разискват настоящите провокации в района на Югоизточна Европа и търсят решения за превъзмогването им.

Тази година тематиката на Стратегическия конгрес е „ Предизвикателства и благоприятни условия пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – сътрудници или противници? “.

Българският министър председател Бойко Борисов ще взе участие в лидерския панел за дискутиране на бъдещето на Европа след Брекзит и рецесията, провокирана от COVID-19.

Заедно с министър председателите и президентите на страните от Югоизточна Европа министър-председателят Борисов ще обсъдят методите за бързото справяне със обществените и икономическите последствия от пандемията и ще концентрират вниманието си върху нуждата от взаимност и единение в дейностите им за непоклатимост и резистентност на Европа.

В рамките на форума в гр. Блед министър председателят Бойко Борисов ще организира и двустранни срещи със свои сътрудници от района.

Вече 15 години Стратегическият конгрес в Блед е платформа за полемики на водачите от Югоизточна Европа, които търсят решения за превъзмогване на провокациите пред актуалните европейски общества.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР