Всяка година разцъфването на милиони лалета, засадени в холандския парк

...
Всяка година разцъфването на милиони лалета, засадени в холандския парк
Коментари Харесай

Холандия отново е цветна градина

Всяка година разцъфването на милиони лалета , засадени в холандския парк Кукенхоф наоколо до Амстердам, се чака с голямо неспокойствие.

Правят се резервации, напъпилите цветчета се следят непрекъснато в очакване на момента, когато цялата тази цветна приказност ще избухне в цялостния си искра .

И, както прогнозите показаха от по-рано, това се случи преди дни. Последните две седмици на април и първата от май ще трансформират в същинско угощение за сетивата . Не единствено панорама, наситена с многообразие от цветове, само че и страховит мирис. А фотосите в обществените мрежи към този момент валят.

Публикация, споделена от visitkeukenhof (@visitkeukenhof) на Апр 22, 2018 в 6:22 PDT

Паркът Кукенхоф, именуван още Градината на Европа , е притегателна точка както за туристите, по този начин и за локалните почитатели на шарените цветя. На площта му от 32 хектара всяка година се засаждат почти седем милиона луковици . Видовете лалета, които са показани там, са над 800.

Да, мъчно е да се повярва, че има сходно многообразие, само че въпреки всичко приказваме за Холандия. Именно в голямата цветна градина, дом на всички тези милиони цветя, се организират и редица празници и фестивали, съпътстващи цъфтежа на лалетата .

Публикация, споделена от visitkeukenhof (@visitkeukenhof) на Апр 18, 2018 в 4:15 PDT

Вчера да вземем за пример пъстър церемониал мина алеите на парка . Участниците в него са облечени като цветя и означават дружно най-красивите дни за Холандия. Сред морето от лалета се издигат и атрактивни фигури, направени от цветя.

Публикация, споделена от visitkeukenhof (@visitkeukenhof) на Апр 21, 2018 в 12:21 PDT

Паркът тази година е отворен в интервала 22 март - 13 май. Това е най-подходящото време целогодишният труд на ботаниците да бъде забелязан в цялата си хубост.

Публикация, споделена от visitkeukenhof (@visitkeukenhof) на Мар 27, 2018 в 11:36 PDT

Тя е разграничена в над 10 тематични градини - Градината на Купидон с арка за целувки, Романтична градина с места за уединение, Градина на здравето, на хипстърите и други. В цветния парк се намира и едноименният палат Кукенхоф, както и вятърна мелница , която се трансформира във декор на хиляди цветни фотоси.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР