Всяка година много българи, пострадали от пиратки, получават неотложна медицинска

...
Всяка година много българи, пострадали от пиратки, получават неотложна медицинска
Коментари Харесай

Publicis Sofia със социална кауза за дигитална пиратка по време на празниците

Всяка година доста българи, потърпевши от пиратки, получават неотложна здравна помощ и влизат в черната статистика на празничните вести. Сред тях постоянно има и деца, за които това е просто игра и развлечение. Този обществен проблем придобива изключително значение в навечерието на Коледните и новогодишни празници, и макар законовата възбрана за продажба на пиротехнически произведения на лица под 18 години.

Творческа организация Publicis Sofia, част от най-голямата информационна група у нас - Publicis One, реши да направи едно по-различно празнично благопожелание към хората в България, давайки по-голяма публичност на този проблем. Агенцията създаде първата „ цифрова пиратка " на адрес http://xmas.publicis.bg/, стимулирайки празнуващите да бъдат виновни към своята сигурност и в същото време да се забавляват, като гърмят на воля цифрови, а не действителни - пиратки. Една от главните цели на акцията е да предизвика колкото се може повече хора у нас да употребяват безвредните пиратки „ онлайн ", вместо „ офлайн " и чисто физически. Затова страницата на акцията има прикрит брояч, който мери количеството „ изгърмени " пиратки и след Нова година ще стане ясно какъв брой хора са помислили за своята сигурност, наслаждавайки се на онлайн бомбичките.

„ Призоваваме хората да мислят както за своето здраве, по този начин и за това на техните близки, деца и фамилии, в същото време отправяйки една задявка към тях за идните празници. Апелираме и към търговците на този вид продукти да съблюдават законовите разпореждания и да не продават фойерверки и пиратки на малолетни лица " - споделят от екипа на организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР