Всяка година броят на заболелите от захарен диабет се покачва

...
Всяка година броят на заболелите от захарен диабет се покачва
Коментари Харесай

Захарен диабет – кои хора попадат в рисковите групи

Всяка година броят на заболелите от захарен диабет се повишава със заплашителни темпове съгласно лекарите. Поради тази причина те все по-често споделят, че се приказва за пандемия, а не просто за зараза.
Голям % от хората не знаят, че живеят с отключен диабет или са в етап на предиабет. За да бъдат диагностицирани, те би трябвало постоянно да се подлагат на нужните профилактични проучвания.
Неоспорим факт е, че някои от нас са доста по-предразположени към насърчаване на захарен диабет от други.
Лекарите обобщават кои са рисковите групи.
1. Хора със затлъстяване
Вредната храна и обездвиженият метод на живот са най-честата причина за появяването на захарна болест. Професиите, които са свързани с работа на бюро, не разрешават задоволително придвижване денем. Това е проблем, който може да се реши с ежедневни разходки за най-малко 30 минути.
Упражняването на спорт също би асъдействало неимоверно доста за оправянето с непотребните килограми. Лекарите поучават да обръщаме внимание на размера на талията си и всяко внезапно повишаване на тежестта да не бъде неглижирано, а съветвано с медицински експерт.
2. Хора със генетична предразположеност
Ако в фамилията ни има болен от диабет, ние би трябвало постоянно да следим равнищата на кръвната си захар и холестерола. Те имат директно въздействие върху здравословното ни положение и генетичната ни предразположеност към насърчаване на захарна болест. Периодичните проучвания ще ни дадат успокоение, че всичко е наред.
В случай, че има отклоняване от нормите, то ще бъде открито в точния момент от нашия доктор, който ще може да ни предпише надлежно лекуване.
3. Хора, изложени на мощен стрес
Лекарите са безапелационни, че щастието има директно въздействие върху здравето на човек. Когато сме подложени на високи всекидневни равнища на стрес, ние сме в пъти по-податливи на всевъзможни заболявания, свързани с ендокринната система. Диабетът не е изключение, за жалост.
Ендокринолозите поучават да се стремим към оптимално успокоение както и вкъщи, по този начин и на работното място. Тенденцията демонстрира, че стресът все по-често се оказва основен фактор за отключването на редица съществени и тежки болести.
Хората, които попадат в една или повече от горепосочените рискови групи, е целесъобразно да вършат постоянно профилактични проучвания. Така ще бъдат сигурни, че здравето им е в положително положение.
Източник: Диабет.БГ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР