Всяка една връзка има трудни моменти и разрешаването на конфликти,

...
Всяка една връзка има трудни моменти и разрешаването на конфликти,
Коментари Харесай

За и против разрешаването на конфликти с партньора чрез съобщения

Всяка една връзка има сложни моменти и разрешаването на спорове, които пораждат сред сътрудниците, е една от най-важните, само че и сложни задания. Каква е тайната на щастливата и здрава връзка? Това е сложен въпрос. Всички знаем, че връзките са пъклен комплицирани и няма едно нещо, което да ги сътвори или унищожи. Това, което им оказва помощ да процъфтяват, е друго.  Има обаче едно основно нещо, което разделя мощната връзка от нежната, и това е разрешаването на спорове.

За да се откри по какъв начин да се ръководят проблемите и разрешаването на спорове във всяка връзка, са нужни съществени проби и неточности. Но когато двойките могат да схванат по какъв начин да го вършат по метод, който работи за тях, те могат да станат доста мощни дружно. И тук идва въпросът „ Как най-добре можете да се справите с проблемите във връзката си “. Дали това да става посредством гръмък скандал или да намерите метод по-кротко да изясните нещата?

Интересна концепция за разрешаването на спорове е посредством замяна на текстови известия.

Това може да е спокоен метод, с който да изразите гледната си точка, без да се прекъсвате и да кажете нещо, което не е уместно за обстановката. Можете да редактирате известието преди да го изпратите, а също по този начин деликатно да обмислите това, което се споделя от половинката ви, като го прочетете няколко пъти.

Има не малко позитивни неща от разрешаването на спорове посредством текстови известия, само че има и своите негативи. Затова в този момент ви предлагаме плюсовете и минусите на един подобен прийом.

 разрешаването на спорове

Положителни резултати на текстовите известия при разрешаването на спорове

Използването на текстови известия дава на всеки повече време да обработи страстите си

Едно от главните преимущества е, че разполагате с доста повече време, с цел да обработите казаното и възприятията си. Тъй като няма напън да се отговори незабавно, както нормално се случва в персонален диалог или даже при телефонно позвъняване, всеки човек може в действителност да обмисли личните си усеща и различно – възприятията и гледната точка на другия човек. Това може да докара до по-ефективна и почтена връзка в доста типове борби.

 разрешаването на спорове

Съобщенията ви оказват помощ да избегнете да казвате неща, за които по-късно може да съжалявате

Понякога разногласието може да се разгорещи дотолкоз, че да вдигнем гарда и да действаме защитно. Когато това се случи, може да е мъчно да забавим темпото и в действителност да обмислим какво споделяме на другия човек. Чрез текстово известие би трябвало физически да напишете това, което в действителност желаете да кажете, и имате опция да го прегледате и изтриете. Това може доста да ви помогне при разрешаването на спорове, тъй като имате още един късмет да се предпазите от неточност.

Отрицателни резултати при разрешаването на спорове

Липсата на интонация и език на тялото може да затрудни взаимното схващане

Езикът на тялото, изражението на лицето и тонът на гласа са три неща, които играят голяма роля в общуването, а при изпращането на текстови известия въобще не можем да разчитаме на тях. Това затруднява разрешаването на спорове. Не можем да разберем дали нещата са казани с положителни планове или не, тъй като не чуваме тона на гласа, и по същия метод не можем да разберем дали някой е в действителност смутен или сърдит, тъй като не виждаме лицето му. Това може да докара до по-разгорещен или мъчителен спор, когато несъмнено, нямаме желание да бъде по този начин, в случай че ни е грижа за някого.

 разрешаването на спорове

Това може да докара до недоразумения и недоразумение

Можем да се опитаме да бъдем допустимо най-внимателни и ясни, когато си пишем известия, само че в последна сметка всички сме се сблъсквали с недоразумения в даден текст. При диалози лице в лице можем по-ясно да изразим това, което споделяме, и е по-вероятно да зададем уточняващи въпроси, в случай че не разбираме какво има поради някой. Това съществено би помогнало при разрешаването на спорове, а нещата могат да бъдат доста по-ясни при диалог лице в лице.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР