Всяка една връзка е сложно взаимодействие между двама души. Трябва

...
Всяка една връзка е сложно взаимодействие между двама души. Трябва
Коментари Харесай

Изграждане на доверие при връзките от разстояние – как да го постигнем

Всяка една връзка е комплицирано взаимоотношение сред двама души. Трябва да се напаснете по този начин добре, че да намерите салдото сред ползите ви, характерите и това, което ви прави щастливи. Почти е невероятно да срещнете някого, с който тотално ще си паснете като хора и няма да имате друго мнение за някои неща от живота. Във всеки един миг от връзката ще се наложи показвате своето доверие един към различен. Подобни връзки, само че от разстояние са още по-сложни и крият рискове. Как обаче да изградите доверие в колегата си, в случай че събитията изискват най-малко за избран интервал от време да сте надалеч от него?

Опознайте се добре. Попитайте какво харесва той, обичаната му храна, къде желае да пътува, какво ненавижда или всичко, което желаете да знаете за него. Опитайте се да слушате деликатно, в случай че той ви каже нещо. Това ще го накара да ви опише повече за себе си, тъй че обърнете внимание. Не позволявайте единствено на колегата ви да приказва, вие също би трябвало да му кажете нещата за вас, с цел да поддържате диалога си, тъй като разказването един на различен на персонални неща ще донесе повече неспокойствие във връзката ви. И би трябвало да вземете под внимание всеки подробност, който той ви споделя, с цел да знаете по какъв начин да разберете дали нещо го тормози или по какъв начин бихте го предиздвикали да се усещат по -добре.

Общувайте всеки ден. Може да е мъчно да поддържате връзка с приятеля си заради другите часови зони, или в случай че и двамата сте прекомерно заети, само че би трябвало най-малко да намерите време да говорите между тях. Редовната връзка е ключът към поддържането на връзката ви. Това свързва и двамата и поддържа хармонията в връзките ви, тъй че в случай че няма връзка, няма връзка. Да му разказвате за срещите си с приятелите ви или по какъв начин е минал работният ви ден би било добре, значимото е той да знае какво се случва в живота ви. И тук не приказваме за следене на всяка ваша крачка, а за естествения интерес от това по какъв начин сте и дали всичко с вас е наред. Все отново би трябвало да наваксате дните, в които не сте разговаряли. Уговорете се за ден, в който да поговорите и да наваксате всичко, което желаете да си кажете. Не търсете оправдания, че нямате време. Ако желаете да поддържате връзка, ще намерите метод.

Бъдете отворени с колегата си. Отворената и почтена връзка е здравословна. Не се опасявайте да говорите за това, което ви тормози, или за проблеми, с които не можете да се справите. Същото важи и за него. Ако се усеща зле или отчаян от нещо, би трябвало да му е комфортно да бъде прям към вас. Вашият сътрудник не е единствено ваш ухажор, той може да бъде и най-хубавият ви другар, в случай че и двамата просто говорите намерено за това, което чувствате. Бъдете изцяло почтени с колегата си и се доверете, че той ще бъде с вас.

Дайте му време за себе си. Въпреки че сте на километри един от различен и може да желаете да прекарвате всяка минута в диалог между тях, вие също би трябвало да му дадете място и време за личния му живот. Не изисквайте да бъде всяка минута на телефона или на компютъра с вас и не бъдете прекомерно завладяващи към колегата си, тъй като може да почувства, че към този момент го контролирате прекалено много. Той също има други значими неща за извършване и не можете да очаквате да прекарва цялото си време с вас.

Имайте религия в колегата си. Да имате религия в колегата си е еднакво на това да имате такава и във връзката си. Ако вярвате в него и в това, което прави, тогава това ще е задоволително, с цел да се обвържете съществено. Да бъдете правилни ще ви накара да се почувствате положителни и сигурни за множеството неща в връзките си.

Не приемайте отрицателни неща за това, което той прави. Може да пристигна случай, в който ще бъдете комплицирани или тревожни за това, което сътрудникът ви е направил. Възможно е той да не ви се обажда или да ви споделя несъзнателно нараняващи неща, само че не бързайте със заключенията. Вместо това приемете, че има рационално пояснение за нещата, които той е споделил или направил. Може би просто е  имал тежък ден или е бил прекомерно ангажиран. Попитайте го за това идващия път, когато говорите. Това ще ви помогне да бъдете малко по-малко обезпокоени, а и може да се окаже, че всичко е просто неразбирателство.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР