Всяка една вкусотия, успяла да се запази и до днес,

...
Всяка една вкусотия, успяла да се запази и до днес,
Коментари Харесай

Баба правеше крем карамелът така и той никога не ставаше на шупли

Всяка една вкусотия, съумяла да се резервира и до през днешния ден, си има своите дребни и огромни секрети. Днес ще ви разкажем за крем карамела на баба, който постоянно се получава без нито една кухина. Удивени сме по какъв начин е допустимо сходно нещо в случай, че едно време домакините не са разполагали с цялата тази информация, до която актуалните хора през днешния ден имат безграничен достъп.
Крем карамел – класика на класиките
Продуктите да са затоплени
От край време се знае, че преди да преминете към приготвянето на вкусния десерт, би трябвало да затоплите продуктите. Счита се, че по този метод структурата му ще бъде плътна и няма да се появи нито една кухина.
Истината е, че когато топлото мляко се прибавя към разрушените към този момент захар и яйца, има възможност яйцата да се пресекат, в случай че преди този момент сте ги извадили непосредствено от хладилника. Това е и една от аргументите продуктите да са авансово затоплени.
Млякото не би трябвало да е горещо, а топло
Още една специфичност, която е определяща за това дали десертът ще бъде равен или потопен в шупли. Млякото не трябва да е горещо. За предпочитане е даже да бъде със стайна температура.
Може продуктите да са студени
Когато обаче споделяме студени артикули, имаме поради, че всяка една от съставките на десерта би трябвало да е еднообразно охладена. Като се стартира от яйцата, та стигаме до млякото.
 Ето по какъв начин да си извършите цяла ТАВА крем карамел Ето по какъв начин да си извършите цяла ТАВА крем карамел
Всеки обича крем карамел, по тази причина ви представяме един улеснен вид на обичания ни десерт, само че този път в тава. Необходими артикули: п...

Бъркайте с телена бъркалка
Не е истина, че в случай че човек бърка с миксер, то крем карамелът му ще се получи с плътна текстура. Най-добре се доверете на положителната остаряла телена бъркалка, която в никакъв случай няма да ви изневери. Не споделяме, че в един миг няма да усетите натоварване в региона на ръката, само че пък крайният резултат ще бъде в действителност приказен.
Съдове за печене
Няма никакво значение в какъв съд ще изпечете десерта. По-важно е да изберете подобен, който знаете, че няма да се пукне при висока температура. Най-подходящи към момента си остават металните чашки, които могат да се употребяват десетилетия наред.
 Рецепта за елементарен и тънък крем карамел Рецепта за елементарен и тънък крем карамел
Ядеш и не можеш да спреш... Продукти: 5 яйца 200 гр. захар 1 пакетче ванилия 1 л. прясно мляко Начин на подготвяне: Разбийте яйц...
Магията е в печенето
Разбира се, че магията е в печенето. Както и сами можете да се досетите, става въпрос за печене на водна баня. Сега ще ви издадем дребната загадка на нашата баба. Крем карамелът се пече в продължение на час и половина на към 140 градуса. На всеки 25 минути в тавата с вода се прибавят по няколко кубчета лед.

Няма значение дали водата е завряла или пък не, добавяйте си ледчета, с цел да избегнете образуването на тези шупли, които всеки се пробва да избегне.
Това е методът да приготвите изтънчен десерт, който може да похапвате заран, обед и вечер!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР