Всяка една домакиня много внимава каква храна слага на масата

...
Всяка една домакиня много внимава каква храна слага на масата
Коментари Харесай

Не слагайте храната в хладилника в пластмасови кутии!

Всяка една стопанка доста внимава каква храна поставя на масата в дома си.

Най-добре е продуктите да са пресни и вкусни. Проблемът обаче идва, когато те би трябвало да бъдат сложени в хладилника, написа

Този електроуред ни дава опция да съхраним продуктите за по-дълго време, като ги държи охладени.

Оказва се обаче, че в това време, без да осъзнаваме, ние вършим една голяма неточност при съхранението на храната в хладилника.

Експертите показаха високата евентуална заплаха от съдовете за предпазване на храни, в които хората слагат храната си, с цел да остане свежа.

Такива контейнери доста икономисват място в хладилника, само че съставът на пластмасата, от която са направени, може да съдържа бисфенол А, прочут с наименованието ВРА.

Той се употребява в производството на пластмасови кутии от 1960-те. Също по този начин постоянно се употребява за покриване на вътрешността на капачки за бутилки.

Когато обаче храната влезе в контакт с пластмаса, метал или различен материал, има възможност ВРА да проникне в нея. Това вещество има негативен резултат върху човешкото здраве: въздейства негативно върху мозъка на бременните дами и плода, въздейства върху развиването на децата и покачва кръвното налягане при възрастни.

Поради тази причина още през 2012-2013 година Агенцията на Министерството на здравеопазването и филантропичните услуги на Съединени американски щати забрани потреблението на този съставен елемент за производството на чаши за пиянство, бебешки бутилки и други принадлежности.

В допълнение, специалистите поучават да се сведе до най-малко количеството пластмасови кутии, в които се държи храната, с цел да се избегне отделянето на този токсин, и е по-добре да се съхраняват продуктите в хладилника в стъклени или железни съдове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР