Всяка диета свършва в понеделник. Всичките ни добри намерения се

...
Всяка диета свършва в понеделник. Всичките ни добри намерения се
Коментари Харесай

Диетата на работното място

Всяка диета свършва в понеделник. Всичките ни положителни планове се изпаряват когато отидем на работа и разберем какъв брой е мъчно да я съблюдаваме. Я някой ще почерпи и няма по какъв начин да откажем, я нямаме време за прекрасен обяд или пък няма от кое място да го вземем.

По време на отпуска и почивни дни можем да съблюдаваме прецизно режима си на хранене, движим се непрекъснато, въобще - разполагаме с времето си и резултатът не закъснява. Но в елементарното делнично всекидневие - с неговото закрепено работно време и лимитирани благоприятни условия, спазването на диета като че ли са две изцяло несъвместими понятия. И като прибавим неналичието на време за придвижване денем - просто ни идва да се откажем. И постоянно го вършим.

Грешка! Има метод да съчетаете режима си на хранене с работата

Закусете добре. Това е в действителност от сериозно значение. Ако закусите добре, ще имате самочувствие, че се справяте още при започване на деня и това ще бъде тласък да изкарате и остатъка с дисциплинираност. Станете по-рано и започнете деня сити. Така ще устоите на изкушението да си купите лоен сандвич или топли от баничарницата и нервно и по път да ги изядете. Закуската си съобразете с диетата, а в случай че не спазвате съответен хранителен режим, хапнете овесени ядки или различен тип - постепенно усвоимите въглехидрати засищат за дълго и дават нужната сила за старт на деня.

Планирайте обедите си. Не е чудно, че огромна част от ненужно поетите калории денем идват от несъответствуващата храна, която хапваме на обяд. А от време на време даже не употребяваме отмора, а хапваме в придвижване, до момента в който вършим нещо друго. За да си помогнете, в никакъв случай не се лишавайте от обедната отмора и подреждайте по този начин работата си, че да излезете в точния момент. Колкото и да е мъчно, стремете се да отделите най-малко 30 минути за първокласен обяд и то в почти едно и също време всеки ден.

Изберете уместно заведение за хранене. Не е наложително храната в заведенията за хранене да е прекомерно скъпа и не постоянно е некачествена - проучете района към местоработата си и може би ще откриете заведение за хранене, което предлага подобаващ за вас вид. Не правете взаимни отстъпки единствено с цел да хапнете нещо, с концепцията, че ще компенсирате ненужно признатите калории или нарушената диета с апетит вечерта- това по никакъв начин не е редно, по отношение на организма ви. Не е вярно и да пропускате обедното хранене, за сметка на изобилната вечеря. Като се върнете прегладнели вкъщи, ще погълнете прекомерно доста храна и напъните ви да се поддържате във форма ще бъдат напразни.

Носете си храна от у дома. Така ще имате цялостен надзор над това с какво се храните на обяд, по какъв начин е приготвено и сигурно ще ви бъде по-евтино. Купете си подобаващи кутии, в които да пренасяте приготвената вкъщи храна и превърнете това в обред. За страдание в България към момента не е всеобща процедура хората да си носят храна от у дома (за разлика от страните в Западна Европа и САЩ) и работодателите може да не са планували условия за чиновниците - самостоятелен ъгъл, в който да съхраняват, да претоплят храната си и да се хранят.

Въпреки това има вид - приготвяйте си храна, която може да се употребява студена и не е нужна специфична подготовка за потреблението и- авансово овкусена салата, студено пилешко, варени яйца, зеленчуци на пара, диетичен сандвич...Все отново избягвайте тежките подправки, чийто мирис би подразнил сътрудниците ви и които не са подобаващи за консумация в ситуацията на работното място, като чесън, риба и други по-пикантни храни. Може да превърнете носенето на храна от у дома в обред и за останалите колеги- това е превъзходен вид даже за хората, които не съблюдават избран хранителен режим.

Дотук беше лесното, в този момент е ред на психическите трикове:

Вербувайте сътрудниците. Ако работите с други хора, пробвайте се да ги надъхате с вашия режим - по този начин ще ви бъде доста по-лесно да бъдете прецизни, а и когато имате съидейници, спазването на диета в изискванията на работната среда би изглеждало даже занимателно. Разменяйте с тях хрумвания за здравословни хранителни режими и хитринки, използвани в изискванията на офиса. Може да научите много нови неща. Носете си почерпки -, пълнозърнести курабии или и дано да опитат от тях. Само да не стане натрапчиво това рекрутиране.

Запасете се с храна, подобаваща за похапване „ апропо “ и когато огладнеете по прочувствени аргументи. Ако сте почитател на междинните похапвания или има действителна възможност да не можете постоянно да ползвате отмора за обяд, ще сведете риска да „ съгрешите “, купувайки си някоя нездравословна храна, до най-малко. Нека в шкафчето или в чантата ви се намират сурови ядки, овесени бисквити, ябълка или сходни храни, съгласно усета и диетата ви. Те са доста потребни, когато ви подразнят сътрудниците или шефа и желаете разтуха.

И с цел да бъде резултатът от здравословния хранителен режим цялостен:

Използвайте всяка опция за придвижване. Забравете за асансьора- качвайте се по стълбите. Това упражнение е съвършено за стягане на бедрата и извайване на краката. Ходете на работа пеш или с колело (разбира се, последното е сложна задача, поради изискванията за велосипедисти у нас, само че нищо не пречи да помечтаем за съвременни велоалеи). Прекъсвайте работа на всеки час, с цел да станете и извършите няколко разтегателни извършения, които предотвратяват и схващането на врата и гръбнака.

Не е толкоз мъчно, само че всичко зависи от вашата мотивация. Ако сте задоволително дисциплинирани и вашата диета ще издържи, и сътрудниците ще се вдъхновят да опитат, тъй като, не се съмняваме - резултатът ще си проличи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР