Всяка държава члена, дори и там където има малко заболели,

...
Всяка държава члена, дори и там където има малко заболели,
Коментари Харесай

Секторите, които се подпомагат при епидемията от коронавирус

Всяка страна члена, даже и там където има малко болни, би трябвало да разберем, че е невероятно да спрем вируса, само че може и е значимо да забавим разпространяването му. Правим оценка на наличностите и бързо усилваме потенциала и единният пазар би трябвало да продължи да работи”, сподели на изключителна конференция ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.

В сегашния миг би трябвало да се приложат гъвкави правила за европейска, национална и държавна помощ. Те би трябвало да са в поддръжка на компаниите и жителите. Комисията утвърди първите молби от Дания за това че отхвърля провеждането на мероприятия с огромен брой участници (бел. ред. над 1000 души). Сериозният трус на италианската стопанска система вследствие на ковид ще накара Комисията да предприеме необятна гама от ограничения. „ Европейска комисия одобри през днешния ден предложение да даде ликвидни средства на стопанската система. 37 милиарда EUR самодейност в отговор на ковид, с цел да подкрепим здравния бранш, пазара на труда, дребни и междинни приятния от всички браншове. Европейският бюджет ще употребява съществуващите принадлежности да подмигне дребни и междинни предприятия. Европейския капиталовия фонд ще подсигурява 8 милиарда EUR за заеми за 100 000 дребни и междинни европейския предприятия”, добави фон дер Лайен.

Комисията поддържа самолетните компании да запазят слотовете си макар намаляващия трафик. Това ще помогне на въздухоплаването и околната среда. Ще понижим полетите на празни самолети, с цел да се поддържат слотовете и ще даде отражение върху екологията. „ Днес би трябвало да реагираме съгласно обстановката. Но би трябвало да признаем, че нещата се развиват доста бързо и сме подготвени да действаме съгласно развоя на събитията”, посочи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР