Всяка четвърта неделя в Голямата къща на смешните хора на

...
Всяка четвърта неделя в Голямата къща на смешните хора на
Коментари Харесай

Мирон Иванов – сериозният работник на хумора

Всяка четвърта неделя в " Голямата къща на смешните хора " на редакция " Хумор и ирония " звучи рубриката " Усмивки от старите радиоленти ". В следващото ѝ издание още веднъж можете да чуете един от известните радиогласове, съхранен в старите ленти на " Хумор и ирония ", Радиотеатъра и в Златния фонд на БНР, и да се спомните за писателя и драматурга, белязал с наличието си образа на българската литература от средата на ХХ век и посочил, че хуморът е сериозна работа. 

Мирон Иванов – надарен публицист и магнетичен човек.

Сухите обстоятелства не могат да покажат даже и дребна част от същинската същина на тази обаятелна персона. Те могат да кажат да вземем за пример, че на 1 юли 2021 година се навършват 90 години от рождението му. От тях можете да научите, че първите му разкази и фейлетони са отпечатани във вестник " Стършел " през 1950 година. 

 Фактите могат да кажат, че Мирон Иванов е бил редактор във " Вечерни вести ", по-късно в " Труд ", а най-после в " Стършел ". От тях можете да разберете, че той е извънредно плодороден създател на стотици фейлетони, хумористични повести, гротескови романи, сатирични разкази, комедии, скечове, радиоспектакли. Но с цел да разберете, че Мирон Иванов бе и превъзходен повествовател, би трябвало да чуете него самия. 

В " Усмивки от старите радиоленти " звучат фрагменти от участия на Мирон Иванов в разнообразни радиопредавания и от запис на срещата му с читатели в Благоевград, а също и фрагменти от радиопиесите му " А на следващия ден отново ", " Лихвите на панталона " и " Случка в ЦИП-а ", както и от спектакъла на " Хумор и ирония " " Кажете го на шапката ми ".

Чуйте в звуковия файл.

Снимки – персонален списък ФБ профил на Мирон Иванов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР