Всяка чаша кафе си мечтае да е в компанията на

...
Всяка чаша кафе си мечтае да е в компанията на
Коментари Харесай

Сиропирана торта с кафе и плодове

Всяка чаша кафе си мечтае да е в компанията на такава изискана сиропирана торта, почтена дума

Необходими Продукти

● кафе - 1 и 1/3 ч.ч. сварено Лаваца
● захар - 1 ½ ч.ч.
● брашно - 1 ½ ч.ч. + за набрашняване на тавите
● яйца - 9 бр.
● какао - 6 ч.л. на Йоткер
● киви - 4 бр.
● банани - 2 бр.
● прясно мляко - 900 мл
● вода - 100 мл
● захар - 5 с.л.
● крем за торта - 1 пакетче Dolche Maestro Крем за торта /ново/
● захарни конфети - 1 пакетче на Йоткер
● масло - 6 с.л. за намазване на тавите

Начин на подготвяне

Първо сваряваме кафето. В случая сварих кафе Лаваца- мощно и ароматно. Прецедиих го с цедилка. Количеството е 1 ч.ч. сварено кафе. Оставяме го да изстине.

Изкарваме на стайна температура 9 яйца. В суха купа слагаме три яйца и ги разрушаваме с миксер. Към тях слагаме ½ ч.ч. захар и разрушаваме още веднъж.

Пресяваме всичкото брашно със решето и към сместа слагаме ½ ч.ч. брашно, 2 ч.л. какао и разрушаваме. Намазваме кръгла тава /с кръг и падащо дъно/ с масло и набрашняваме с брашно. Изсипваме сместа и заглаждаме с шпатула. Печем в загрята на 160 г фурна. Печем до подготвеност. По същият метод печем и другите три блата.

Изсипваме 900 мл прясно мляко в тенджерка само че котлона да заври. Разтваряме наличието на 1 пакетче крем за торта в 100 мл вода и разбъркваме добре, с цел да се разтвори прахът. Като съвсем е завряло млякото, изсипваме наличието и бъркаме непрестанно с дървена лъжица до гъст прекрасен равен крем.

Първия блат /вече изстинал/ го слагаме върху огромна паница или плато с кръгла форма. Напояваме с кафето, като поливаме от горната страна с лъжица. Мажем с крем.

Белим плодовете и ги режем на кръгчета. Върху намазания с крем блат редим кръгчета банан и киви, като ги редуваме. Върху тях слагаме втория блат. Напояваме с кафе, мажем с крем и редим отново плодове.

Следва трети блат, напояваме, мажем крем. Слагаме тортата в хладилника да стегне и да поеме от крема и кафето за най-малко 6-7 часа.

Най-накрая поръсваме с 1 пакетче захарни конфети.

Вече подготвена тортата режем на триъгълници и сервира с кафе или сок.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР