Встъпвайки в длъжност, кметовете и общинските съветници у нас полагат

...
Встъпвайки в длъжност, кметовете и общинските съветници у нас полагат
Коментари Харесай

Гневна майка от Аксаково до „Петел“: Като има две детски градини в града ни, защо трябва да затварят едновременно?

Встъпвайки в служба, кметовете и общинските съветници у нас поставят клетва, в която се споделя, че във всяко свое деяние ще се управляват от интереса на жителите. Е, очевидно тази клетва елементарно се не помни, тъй като от време на време те вършат тъкмо противоположното – карат жителите да се преценяват с техните недомислени решения, без значени какви компликации им основават. Пореден образец за това се вижда в Аксаково.

Гневна майка от Аксаково ни описа, че се постанова наложително да вземе отпуска, с цел да гледа детето си, което другояче посещава детска градина в града. Причината? По решение на общината и двете детски градини затварят от 31 август до 10 септември. Децата не се пренасочват в други детски градини през този интервал и по този начин родителите са задължени да си употребяват част от годишния отпуск по това време. Ето какво написа още нашата читателка:

„ Информирах по телефона на 27 август госпожа Венцеслава Генова, шеф на РУО Варна. Тя сподели, че ще изследва въпроса. Обадих й се след два дни и сподели, че е разговаряла с кмета на Община Аксаково господин Стоилов и той е дал отговор, че родителите са знаели, че би трябвало да си съобразят отпуските с решенията на Общината. В Кодекса на труда и в Конституцията на България на никое място не е записано, че Кмета на Общината дефинира по кое време да си употребявам годишния заплатен отпуск. Не си припомням да съм назначавана в Община Аксаково и той да би трябвало да ми позволява платения отпуск!

Парадокс е също, че предходната година по същото време, като се изключи че трябваше да си употребявам платения годишен отпуск, за този интервал ми беше начислена и непрекъснатата такса на детската градина, макар че тя не работеше?!

Докога, дами и господа, с тези безумия?!

Докога, дами и господа, ще е най-важно какво желае Кмета, докога ще го оставяте да си прави каквото си желае?! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР