Вскорошно Ted Talk създателят на движението Bird Aren't Real Питър

...
Вскорошно Ted Talk създателят на движението Bird Aren't Real Питър
Коментари Харесай

Защо хората започнаха да вярват, че птиците не са истински?

Вскорошно Ted Talk основателят на придвижването Bird Aren't Real Питър Макиндоу приказва за работата по „ депрограмиране “ на обществеността във връзка с „ птичата неистина “.

„ Ние живеем в проптича цивилизация, пропита с агитация “, сподели Макиндо пред публиката. Разказа също, че откакто осъзнал, че е нужно да предприеме дейности, почнал да обикаля от град на град и да поставяйки знаци, обясняващи на хората, че птиците не са същински.

According to the theory, John F. Kennedy was assassinated for opposing the plan.
— IFLScience (@IFLScience)
„ Започнахме да организираме манифестации в някои от най-злите проптичи корпорации в света, започвайки с Twitter. Успяхме да организираме стотици хора, които да стачкуват против тяхното лого “, продължи той. „ Месеци по-късно 500 души отидохме в централата на CNN, с цел да настояваме за по-справедливо отразяване в ефир на хората, които се занимават с тематиката за истината към птиците. След това 2000 души излязохме на площад Вашингтон в Ню Йорк, с цел да настояваме кметът да затвори всеки гълъб в града. "

За тези, които не са осведомени, придвижването " Птиците не са същински " твърди, че птиците в миналото са били същински, само че в този момент са сменени с дронове от - познахте - не какъв да е, а Барак Обама през 2001 година Новите птици роботи се употребяват за наблюдаване на американците, съгласно теорията на конспирацията.

Замислена за първи път от студент през 2017 година, съгласно теорията през 50-те години на предишния век Централно разузнавателно управление на САЩ е било изправено пред два казуса:

1) Как да следят цялото население на САЩ;

2) Как да спрат птиците да се изхождат върху първокласните коли на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Why People Started To Believe Birds Aren't Real - TED Talk
— SynCronus (@syncronus)
Решението било да заменят птиците с дребни дронове роботи, които да подслушат всеки диалог.

„ В откраднат дубликат от някогашен заместител на Централно разузнавателно управление на САЩ написа: „ Да, по-висшите чиновници бяха толкоз раздразнени, че птиците цапат прозорците на колите им, че се заклеха да унищожат всяко летящо пернато създание в Северна Америка “ ”, пишат от „ Birds Aren’t Real “ на техния уеб страница (който си коства да се ревизира за развлечение).

Теорията продължава, като съгласно нея през 1963 година Джон Ф. Кенеди бил погубен тъй като опитал да се опълчи на проекта, откакто видял първообраз на робот " Turkey X500 ", който да размени същинските птици. След няколко опита и спомагателни настройки, птиците най-сетне били пуснати през 2001 година от Обама.

Движението, несъмнено, не е същинско и Макиндо не има вяра в тези истории и теории. Както той изяснява в Ted Talk, той е израснал с най-различни типове конспирации, които в този момент сатиризира.

„ Общността, в която израснах, беше хипер консервативна и религиозна и съвсем всички, които познавах, имаха вяра в някаква интрига -от това, че Обама е Антихристът или че има микрочипове във имунизациите. “

През годините той деликатно копирал маниерите и причините на теоретиците на конспирации, до момента в който се опитвал да убеждава обществеността, че птиците са роботи шпиони. Докато бил в ролята, хората идвали при него и му казвали, че е малоумен, некултурен или вманиачен. Въпреки че си мислел, че всичко това ще му се стори смешно, само че не било по този начин.



„ Вместо това усетих страстите на героя, който играех. Почувствах се самоуверен, а по-късно печален и сърдит. “

През годините тези прекарвания му дали друга позиция за това по какъв начин подхождаме и беседваме с маргинализираните хора, тези паднали в заешката дупка на теориите на конспирацията.

„ Трябва да мислим за събитията и референтните точки на хората, да ги възприемаме като човешки същества, които желаят да имат вяра в нещо и желаят да принадлежат, тъкмо както всички нас в тази стая, тъй като в случай че продължим със настоящия си метод на разногласия на равнище религия няма да стигнем надалеч. Ще се окажем с повече ехтене камери, повече дезинформация и повече поляризация ", приключи той.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР