Всичко започнало, когато някои собственици на частни аквариуми и на

...
Всичко започнало, когато някои собственици на частни аквариуми и на
Коментари Харесай

Раци-мутанти се клонират, на път са да превземат света (ВИДЕО)

Всичко почнало, когато някои притежатели на частни аквариуми и на такива за продажба решили, че имали прекомерно доста от тези животни и е най-добре да ги хвърлят в реката.
Това се случило в Германия през 1995 година 23 години по-късно, мутиралият подвид на мраморния рак се разпрострял като нападателен тип от Швеция до Мадагаскар и от Германия до Япония. Те се ядат между тях и са приносители на чума.

Група немски учени изясняват феномена за бързото разпространение на този тип рак. Те потвърдиха, че става дума за раци, които се развъждат безполово, с разделяне на кафези. По този метод всичките потомци са женски и в действителност съставляват клонинги на своите родители, а също по този начин и на прародителите. В списание „ Nature “ написа, че ДНК разбор е посочил какво се е случило.

Първо е ставало дума за раци, които тогава са си живели напълно обикновено във Флорида, до момента в който хората решили, че са доста подобаващи за развъждане като домашни любимци в аквариум, или за лабораторни тествания. В един миг в някои аквариуми в Германия се стигнали до повтаряне на генома в клетките на спермата на мъжките или в яйцеклетките, когато става въпрос за женските.

Новите мраморни раци порастват доста бързо, до 13 сантиметра и до цялостна полова зрялост стигат за 4 месеца.

Че става въпрос за първия рак, който се развъжда безполово, се схваща още през 2003 година Скоро обаче същият тип бил подложен доста високо в таблицата на нападателните типове.
До през днешния ден мутанти са открити в Германия, Словакия, Италия, Холандия, Унгария, Швеция и Хърватия. Извън Европа е забелязван от Мадагаскар до Япония.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР