Всичко си има този сериал – и хубава въздействаща история,

...
Всичко си има този сериал – и хубава въздействаща история,
Коментари Харесай

Костюмите в Queen’s Gambit - сериалът, за който всички говорят

Всичко си има този сериал – и хубава въздействаща история, и красиви фрагменти, и елегантни костюми, само че и Аня Тейлър-Джой си има . С пронизващия взор, ясно изразените скули и късото каре в огнени нюанси, нейната изящност контрастира на мъжкия свят, в който се озовава нейната героиня Бет Хармън – млада и гениална шахматистка.

Едва ли можем да си представим Queen’s Gambit без това чаровно момиче, което се движи по ръба на лудостта, гения и личните си демони. А всеки тоалет, с който се появява в поредицата на, като че ли е навръх мястото си. И от пръв взор прозира концепцията в тях да бъде закодираната шахматната дъска и онази композиция от черно и бяло, която в модата от дълго време се е трансформирала в неотменна класика.



Именно цветовата гама е насочна точка за художника  по костюмите Габриел Биндер . Тя обаче прибавя в палитрата и нюансите на зеленото, което виждаме още в първата рокля на дребната Бет, която преди малко е изгубила своята майка.

Тъй като действието в сериала се развива през 50-те и 60-те години на предишния век, кройките и силуетите също са съобразени с настоящата тогава мода – разкроените миди поли, роклите в А-силует и дребните кокетни яки.



Биндер издава, че част от тоалетите на към този момент порасналата Бет са въодушевени и от местата, на които пътува да се състезава – като Лас Вегас, Ню Йорк, и Москва. Във френската столица момичето, което натрупа титли по шах, си купува рокли, въодушевени от емблематични модели на Pierre Cardin през 60-те. След всяка победа и интернационално самопризнание дрешникът на шахматистката става все по-изискан, което акцентира нейната възходяща убеденост, че нито един мъж няма да я спре по пътя към международната купа.



„ Аня ме улесни извънредно доста, тъй като е доста фина “, споделя Биндер за Тейлър-Джой. „ Роклите са най-вече семпли и прави. Не желая да кажа скучни, тъй като са съвременни, само че не толкоз, че да бъдат отличителни сами по себе си. Докато тя им придаде толкоз доста прелест, че те нямаше по какъв начин да не наподобяват страхoтno. "

А вие можете да ги разгледате в галерията ни!



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР