Всичко, което се случва в Беларус, демонстрира сблъсъка между Лукашенко

...
Всичко, което се случва в Беларус, демонстрира сблъсъка между Лукашенко
Коментари Харесай

Весела Чернева: Бруталността на режима на Лукашенко се увеличава, това показва отчаянието му

" Всичко, което се случва в Беларус, показва конфликта сред Лукашенко и народа. Бруталността на режима се усилва и това демонстрира отчаянието на Лукашенко, тъй като е явно, че неговите дни са преброени ". Това сподели пред БНР Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика. 
По думите ѝ репресиите в свят, в който нищо не може да се скрие, тъй като всичко излиза в обществените мрежи, демонстрира тъкмо отчаянието на Александър Лукашенко при.
Чернева разяснява:

" Първо -, това е офертата към елита към Лукашенко - да се освободят от него. Междувременно и, който се състои от две елементи - 80 лица, в това число Лукашенко и синът му,  които освен не могат да пътуват в страните, които постановат наказания, само че не могат да имат никаква благосъстоятелност или банкови сметки, които се замразяват. Другата част от глобите са огромните  беларуски държавни предприятия - това е гръбнакът на стопанската система на Беларус. Съединени американски щати са напът да наложат наказания върху тези предприятия ".

Тя акцентира, че икономическият обръч, който се стяга към режима на Лукашенко, е подплатен с великодушното предложение на Европейски Съюз за финансова помощ.

Според Весела Чернева Европейски Съюз подхожда тактически, като отделя досието " Беларус " от Русия:

" Идеята е, че даже Русия да е знаела и даже съветските служби да са помагали в интервенцията с приземения наложително аероплан, Москва няма да бъде включена като провинен в описа на Запада. За да може Лукашенко да стане тежест за Путин и да стане прекомерно висока цената за Путин да продължава да финансира и субсидира беларуския режим ".

Интервюто на Деян Йотов с Весела Чернева в предаването " Събота 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР