Всичко е спокойно засега и в близкото бъдеще ще бъде

...
Всичко е спокойно засега и в близкото бъдеще ще бъде
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Делта вариантът работи подмолно

Всичко е умерено към този момент и в близкото бъдеще ще бъде по този начин, само че през септември месец може би няма да е по този начин. За това предизвести математикът от Българска академия на науките и член на разпуснатия към този момент Национален действен щаб проф. Николай Витанов в утринния блок на Българска национална телевизия.

Не се вижда делта разновидността на вируса да предизвиква кой знае какви основни провали, само че това е взор единствено на повърхността към момента. В сметките на Витанов обаче се вижда, че делта разновидността на вируса работи тайно.

Делта разновидността се пробва да пусне корени в София-област и по Черноморието, до момента в който Пловдив към този момент остава предпазен. Четири фактора пречат на делта разновидността да се популяризира изцяло - имунизацията, отпускарският сезон, РЗИ-тата и конкуренцията, " която му иззема клиентелата ". Делта разновидността се пробва да се бори, само че към този момент битката му е несполучлива, акцентира математикът.

По думите му събирането на доста хора на едно място неизбежно води до разпространяване на болестта. Делта разновидността е борбен и до септември месец ще се пребори с конкуренцията на английския вид - хората ще се приберат, ще стане по-студено и РЗИ-тата няма да могат да го спрат, предизвести проф. Витанов.

Проф. Витанов предизвести, че в случай че допуснем разпространяването на делта разновидността незабавно ще се промени обстановката на страната, която все още се намира в зелената карта. " Опасността е действителна, само че не към този момент, а есента ще ни показа сметката за това, че в този момент не взимаме ограничения. Ако пробие делта разновидността, процесът на рухване ще спре и броят на дейните случаи ще тръгне нагоре ", безапелационен бе проф. Витанов.

Той регистрира, че това, което ще ни остане в битката против делта разновидността, е имунизацията, която не върви. Ние имаме много проблеми с имунизацията, посочи математикът. Според него политически ограничения могат да преборят антиваксърското страшилище.

Теоретично може да се пребори антиваксърското страшилище, само че на процедура няма да стане, регистрира проф. Витанов. " Вирусът ще си се популяризира и ще се вдигне нова вълничка. Въпросът е да преживеем новата вълна, разяснява още математикът.

Той не приема рецензията на Националния център за публично здраве (НЦОЗА), че рецесията с ковид се управлявала политически, вместо медицински. При тези условия здравната система се оправи прелестно. Кой не се оправи прелестно от медицинските експерти - РЗИ-тата ли, лекарите ли, медицинските сестри ли, запита проф. Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР