Всичките шест входа на Пловдив са блокирани от тежкотоварни камиони.

...
Всичките шест входа на Пловдив са блокирани от тежкотоварни камиони.
Коментари Харесай

Събев и Караджов наливали масло в огъня - превозвачи блокират страната

Всичките шест входа на Пловдив са блокирани от тежкотоварни камиони . На Асеновградско шосе се пропущат коли през най-лявата лента. Така се е образувала дълга колона.

Очаква се в митинга в града да се включат 300 камиона. От сектора настояват, че държавното управление не желае да договаря.
 Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят обсада на страната Обновена
Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят обсада на страната

Караджов не се плаши от митингите на сектора и се надява на по-конструктивен разговор на идната среща

" Продължаваме да желаеме оставката на трима министри . Видяхте какво се случи при опита за диалози ", съобщи Илия Костурски , член на УС на Съюза на интернационалните превозвачи. На въпрос отворени ли са за договаряния с властта бе отговорено, че " да, само че в случай че няма провокации от страна на държавното управление ". Явно упованията за провокации са още веднъж под формата на запис, който изтече в медиите от срещата в последния работен ден предходната седмица, когато превозвачите афектирани напуснаха срещата с Кирил Петков в Министерски съвет. Никой обаче не е декларирал, че стои зад записа.

Исканията на превозвачите са :
Премахване на биокомпонента в горивата за 6-месечен интервал. Намаляване на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца. Мораториум върху разширението на обсега и размера на ТОЛ таксата, планувано от държавното управление за юли 2022 г. Осигуряване на нужните средства за гарантиране на транспортната услуга на българските жители - дотации за нерентабилните линии и обезщетения за преференциалните пътувания на възпитаници, пенсионери и другите правоимащи групи в действителен размер, тъй като сега превозвачите субсидират превоза, а не страната субсидира превозвачите. Оставки на Николай Събев, Гроздан Караджов и Асен Василев поради неналичието на градивен разговор, неналичието на експертиза и каквито и да било антикризисни ограничения за поддръжка на бранша и българските жители.
Десетки камиони и рейсове се събраха тази заран и на " Цариградско шосе " в София .

Очаква се да част от камионите и рейсовете на тръгнат към Министерски съвет и да блокират от бул. " Мария Луиза " до бул. " Г.С.Раковски ".

Тези рейсове и камиони, които няма да могат да влязат в центъра, ще създадат протестно шествие от " Цариградско шосе " до " Ботевградско ".

" Напрежението продължава да пораства. Г-н Събев и господин Караджов наливат масло в огъня . След вчерашните им изявления има самоорганизиране на митинги в доста градове, където такива не бяха оповестени. Вълната е тръгнала, митингът ще е огромен през днешния ден ", съобщи Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с сред 40 и 50 стотинки на колонка. Припомняме, че за понижаване на акциза се желае и нотификация от Европейска комисия.

Относно тол системата Милтенова сподели, че промени в средата на годината, ще доведат доста компании до банкрути.
 Превозвачите към кабинета: Нямате разбиране от протокол, етикет и морал
Превозвачите към кабинета: Нямате разбиране от протокол, етикет и морал

Държат срещите да бъдат единствено публични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР