Всички знаят, че децата обичат захарта и вероятно много хора

...
Всички знаят, че децата обичат захарта и вероятно много хора
Коментари Харесай

Запознайте се с детето, което никога не е хапвало захар

Всички знаят, че децата обичат захарта и евентуално доста хора биха си задали въпроса: за какво някой би желал да ги лиши от нещо, което толкоз харесват? Сигурно си спомняте и за всички бонбони, шоколади и сладкиши, които сте изяли като дребни. И си мислите: „ Аз съм добре, тъй че сигурно малко захар няма да навреди съществено на никого ”.

Ако се чудите дали в действителност е допустимо да отгледате дете, без то да употребява захар, представяме ви Грейс Купър - четиригодишно момиченце.



Шан, майка на Грейс, споделя, че когато щерка й стане задоволително огромна, с цел да разбере какво харесва и какво не, това ще е нейно решение. А сега Шан просто се пробва да сътвори солидна основа за бъдещото здраве на детето си. Огромна част от бебешки храни на пазара в наши дни настояват, че са органични, здравословни и 100% направени от плодове или зеленчуци. Но това не е тъкмо по този начин, счита Шан.

„ Някои водещи бебешки храни са цялостни с консерванти и модифицирана захар. Те са безспорни нездравословни за бебета. Но постоянно имаме избор и можем да приготвим храната на детето си вкъщи. Въпреки че лишава малко повече време и е по-скъпо, това е една прелестна инвестиция в здравето му. Дъщеря ми ще стартира да върви на детски рождени дни и ще яде, каквото има там. Никога няма да отида при нея и да й кажа: „ Не можеш да ядеш нищо на това празненство, само че ти опаковах малко брюкселско зеле, което да хапнеш вместо тортата “, споделя Шан.



Дълги години Шан се бори с разнообразни хранителни алергии. Тествала е върху себе си десетки хранителни режими. Така в един миг се отхвърля от млечните артикули, глутена и модифицираните храни. И вижда, че здравето й се усъвършенства. Когато щерка й се ражда, тя взема решение този режим да бъде удължен от дребната Грейс.



Нейната диета изцяло изключва захарта, зърнените и млечните артикули, както и всички модифицирани храни. Шан е уверена, че този режим на хранене е виновен за мощната имунна система на Грейс.



„ Тя си играе с деца с хрипове и кашлица. Досега е прекарала единствено една простуда. За дете на нейната възраст това е удивително, всички знаем какъв брой постоянно боледуват децата ”, споделя Шан.

Майката има вяра, че до момента в който сме деца, се храним интуитивно, само че когато достигнем зрелост, започваме да ядем прочувствено – прибягваме до хладилника или шкафа с лакомства като бягство от всяка болежка или горест, която почувстваме. Тя желае да научи детето си да знае кои храни в действителност карат тялото да се усеща добре и кои не биха могли.



Децата научават за здравето, диетите и храненето от своите родителите. И в случай че те не знаят доста за тези тематики, това ще направи по-трудно за детето да одобри здравословна диета и деен метод на живот. Зависи от родителите да бъдат осведомени по отношение на здравето и да предават това познание на децата си. По този метод можем да прекъснем цикъла на доста заболявания.



„ Разговарях с доктор по този въпрос. Той загатна, че редица болести, които се смятат за генетични, са в действителност наследствени единствено в случай че се следва същият модел на хранене и метод на живот, като този на родителите ”, споделя Шан.

Разбира се, мнозина скептици са обезпокоени поради неналичието на зърнени и бобови растения в хранителния режим на Грейс. Шан обаче счита, че откакто отстранява толкоз доста токсични храни и прибавя здравословни блюда в диетата на щерка си, няма по какъв начин това да е нещо неприятно.

Разбира се, значимо е всеки да направи своето изследване, по този начин ще можете уверено и аргументирано да прецените какво е най-хубаво за вас и вашите деца.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР