Всички знаем за легендарната вражда между кучетата и котките. Това

...
Всички знаем за легендарната вражда между кучетата и котките. Това
Коментари Харесай

Играта между котка и куче – как да бъде безопасна за тях

Всички знаем за именитата омраза сред кучетата и котките. Това противоборство сред обичаните домашни любимци е разказано в не една и две книги, а десетки филми са отдадени на тази тематика. В реалност кучетата и котките от време на време биха могли да живеят в синхрон и да бъдат положителни другари. В последните години образците за това зачестиха. Не липсват обаче и подиуми на битка сред тях, а най-приятно е, когато виждаме по какъв начин някое куче и коте си играят, като за нас остава да им се любуваме и постоянно да снимаме с телефона си. Тази игра обаче от време на време може да не приключи с благополучен край за някое от животните. Затова е хубаво да бъдем деликатни, в случай че котето и кучето ни преминат границата на безобидната игра и ние сме наоколо.

Нормалната игра на кучета и котки доста наподобява на пресилен лов с държания като следене, дебнене, гонене, нахлуване, хапане. Играта на кучета е шумна и включва ръмжене и лай. Тези шумове може да звучат заплашително, само че вместо това са игриви. Котешката игра е тиха. Котката може да мисли, че шумно куче може да значи проблем, до момента в който кучето просто си играе.

Домашните любимци се насочват към ухапвания с отворена уста по краката и лапите един на различен и се хапят и бият между тях, без да нараняват. Ще видите по какъв начин котките и кучетата се редуват, преследват се, борят се и се закачат. Котките постоянно се насочват към задната част на врата или падат от едната страна.

Опасни знаци за прекъсване на игрите

Когато игрите са взаимни, котката и кучето с неспокойствие се включват и не престават да се връщат за още. Лошата игра плаши или наранява един или повече домашни любимци.

Ако един домакински любим се пробва да се скрие или да избяга обаче, това е знак, че играта към този момент е загрубяла и едното животно се пробва да се дистанцира.

Невъздържани ухапвания с писъци или вик от ухапания домакински любим също са неприятен знак. Котките играят безмълвно, тъй че в случай че чуете съществено съскане или ръмжене се пробвайте да разделите животните си.

Винаги наблюдавайте играта сред вашите котки и кучета, изключително когато има огромна разлика в размера. След това примамвайте домашните си любимци, като употребявате играчки и лакомства.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР