Всички знаем, че зехтинът е препоръчителна мазнина при готвенето пред

...
Всички знаем, че зехтинът е препоръчителна мазнина при готвенето пред
Коментари Харесай

Ето защо жабуренето със зехтин е изключително полезно

Всички знаем, че зехтинът е целесъобразна лой при готвенето пред слънчогледовото олио и други Средиземноморската диета става все по-популярна, а резултатите са впечатляващи с помощта на наличието на зехтина в нея. 

Зехтин използваме и за дресинг на обичаните салати, добавка към разнообразни такива или ястия. Освен това, зехтинът може да се включи и в козметични маски за косата, в кремове за лицето и тяло. В състава на разнообразни артикули с разкрасителни цели е добре прочут от дълги времена.
Преборете запека благодарение на малко зехтин
Дълго преди зехтинът да се трансформира в изпитан главен артикул в кухнята, той е бил употребен за разнообразни други потребности. Може да се използ...

Но най-вероятно не знаете, че зехтинът може да се употребява и за жабурене за детоксикиране. Това е антична аюрведическа активност, само че не всеки се доверява поради неналичието на изследвания за потвърдените изгоди. 
През 2021г. на Конгреса на Украинското съдружие на бактериолози и онколози лекар Карачи показва пред сътрудниците си, че жабуренето със зехтин действително има доста изгоди за организма ни.

Ползи от зехтина

Жабуренето със зехтин не е нездравословно по никакъв метод за вас, тъй че даже да сте скептично настроени към резултатите, няма да загубите нищо. Според доктор Карачи жабуренето със зехтин има детоксикиращ резултат, укрепва имунната система и въздейства добре на артрита. По този метод може да се предпазите и от развиването на бронхит, главоболие, мигрена и разнообразни генетични болести, като и да намалите резултата им, в случай че към този момент сте развили такива.
Друг бонус от жабуренето е укрепването на венците. Зехтинът спомага за стопирането на кървенето от венците, а и има натурен избелващ резултат. Някои настояват, че спомага и против зъбобол.

Зехтин против зъбобол
Неподозираните приложения на зехтина
Зехтинът, кралят на трапезата в южните страни, е неизменима част от менюто на стотици хиляди души, само че потребните му свойства са безпорни...

Най-добре е да практикувате жабуренето заран на гладно и в продължение на 15-20 мин, като за задачата употребявате 1 супена лъжица зехтин. За най-оптимални и ефикасни резултати използвайте студено пресован и първокачествен зехтин. 

Ако сте осъществили жабуренето вярно и качествено, течността, която ще изхвърлите по-късно, би трябвало да е с бял цвят, а не златист. След това е наложително да изплакнете зъбите си по нормалния метод с паста за зъби, само че с топла вода.

Жабурете със зехтин няколко дни по 3 пъти на ден, на гладно. Ще разберете, в случай че действието е ефикасно, като сутринта се чувствате по-енергични, свежи и бодри. Дори и да не ви се има вяра, изпробвайте метода и ще се убедите сами, няма да загубите нищо, а изгодите в действителност са доста. Детоксът е значим и необходим.
Докато вършиме жабурене със зехтин, може да извършите и домашна маска за коса със зехтин, която ще укрепи косъма ви и ще направи косата ви да наподобява по-сияйна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР