Всички знаем, че трябва да се храним правилно, за да

...
Всички знаем, че трябва да се храним правилно, за да
Коментари Харесай

Хапвайте повече орехи и спанак, за да станете по-умни

Всички знаем, че би трябвало да се храним вярно, с цел да сме в добра форма и да поддържаме когнитивните си качества. Има обаче храни, които предотвратяват стареенето на мозъка и ни оказват помощ да бъдем оптимално съсредоточени и пълноценни.

Яйца
 9 метода по какъв начин да изглеждаш по-умен 9 метода по какъв начин да изглеждаш по-умен
Ако в действителност бързаш, но доста и не ти остава време за нищо, с изключение на да кажеш, че бързаш и нервно да се потиш и пуфтиш на аления светоф...

Те са богат източник на лутеин. Той оказва помощ за понижаване на когнитивния спад, както и за по-лесната централизация по време на учене и усилва паметта. Участва и в образуването на допамин, който има мощно въздействие върху централната нервна система и въздейства върху нейните качества.

Горски плодове

Малини, ягоди и всички типове горски плодове съдържат високо количество антиоксиданти, които оказват помощ на организма да се бори със свободните радикали. Антиоксидантите подтикват и производството на нервни кафези в мозъка.

Спанак

Това е идната супер храна, която ни оказва помощ да бъдем по-умни. Съдържа високи равнища на фолиева киселина, която поддържа мозъчната активност. Съдържа и Витамин С, който има основна роля за способността на запаметяването.

Рибено масло

То е богато на разнообразни мастни киселини, като една от тях е Омега-3. Тя оказва помощ за функционалностите на нашия мозък. Повишава функционалностите на паметта, когнитивните качества и има анти-стареещ резултат.

Млечни артикули
 Кои са най-умните зодии? Кои са най-умните зодии?
Няма какво да се лъжем – има хора, които обожават всеки ден да научават нови неща, само че има и такива, които избират да не се на...

Дефицитът на млечни артикули може да докара даже до склероза. Когато се употребяват в умерени количества, те даже могат да покачат когнитивните качества и мозъчните функционалности. Те съдържат магнезий, калций, протеин и витамин Д.

Орехи

Те са едни от най-доказаните и потребни храни за мозъка. Съдържат цинк и витамин Е, които усъвършенстват функционалността му и усилват способността за помнене. Подобряват кръвообращението на цялото тяло, като акцент още веднъж е мозъка.

Морски блага

Те са потребни като цяло за тялото. Специалистите поучават да ги изразходване най-малко един път седмично. Богати са на витамин В12 и протеини. Те усилват производството на допамин и серотонин, а също по този начин доставят и с цинк, мед, литий, манган и йод.

Банани

Те съдържат магнезий и витамин Б6, както и други потребни съставки. Изключително са скъпи за мозъчната активност, а и за нервната като цяло.
 Трепанацията може да ни направи седем пъти по-умни, споделят английски учени Трепанацията може да ни направи седем пъти по-умни, споделят английски учени
Изчислителната мощ на човешкия мозък може елементарно да се усили с 689%, като се пробият доста дребни дупчици в мозъка и се пропуснат п...

Кафе и чай

Тези две питиета имат стимулиращи свойства, само че и редица други преимущества. Те оказват помощ за поддържането на когнитивната функционалност и даже защищават от заболяването на Алцхаймер. За възрастните хора се предлага да употребяват по-често чай, в сравнение с кафе. Особено потребен е зеленият чай, който дава и сила.

Както виждате мозъкът има своята храна и е добре да му я осигурявате естествено, а не посредством разнообразни добавки. Хранете се по-често с посочените храни и сами ще усетите разликата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР