Всички знаем, че родителите оказват огромно влияние върху децата и

...
Всички знаем, че родителите оказват огромно влияние върху децата и
Коментари Харесай

Родителите не са виновни изцяло за житейския път на децата си

Всички знаем, че родителите оказват голямо въздействие върху децата и тяхното преобразяване във възрастни хора. Очевидно е, че нашата персона е образувана от възпитанието в фамилията и наследяваме гени, които дефинират какво ще се случи с нас. Но всичко ли е въпрос единствено на това? И в действителност ли главната отговорност за това какви сме ние, лежи върху нашите родители и генетиката?

Основните фактори

Тези,  които въздействат върху психичното и физическото  развиване на индивида, е признато да се разделят на естествени и възпитателни. Извън обслужването на физиологичните потребности, родителите оказват въздействие върху всичко, което се случва с децата, в това число образуването на тяхната персона, прочувственото им развиване и поведенческите привички.  

За страдание, майките и бащите ни постоянно повтарят грешките във възпитанието, които са допускани от техните родители. По този метод унаследяването на държанието се случва не посредством гените, а заради неосъзнатото прекопирване и пресъздаване на обстановки, с които човек се среща в детството. В огромна степен моделираме себе си въз основата на това, по какъв начин се държат нашите родители. И бихме могли да разграничим два съществени вида въздействие на родителското държание върху детето:
- Детето копира методите и качествата на своите родители;
- Детето осъзнати прави всичко, по този начин, че да не наподобява на родителите си.

Много проучвания демонстрират, че фамилията, връстниците и обществения живот в детството, оказват доста въздействие върху нашата самокритика и персона. До прочут миг се смяташе, че гените дефинират на процедура всичко у индивида (например поведенчески проблеми и разстройства, като алкохолизъм, клептомания и т.н.), само че през последните десетилетия проучванията на мозъка откриха, че средата, в която пораства детето, въздейства на бъдещия му метод на живот в доста по-голяма степен, в сравнение с гените.

Защо упрекваме родителите за всичко?

Продължава на страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР